DRŽAVNE POČASTI ZA MILA: Đukanović sa Dačićem i Vučićem (FOTO)

Premijer Crne Gore stigao je posle 10 godina u zvaničnu posetu Beogradu. Potpisan Sporazum o saradnji između Vlade Crne Gore i Vlade Srbije u kontekstu pristupanja EU, koji će imati cilj da dve države zajedno apliciraju za korišćenje novca iz pristupnih fondova

  • 6

Premijer Crne Gore Milo Đukanović posle 10 godina stigao je u zvaničnu posetu Srbiji, a njega je u Palati Srbija uz sve državne počasti dočekao predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić.

Đukanovića su dočekali i ministri u Vladi Srbije Saša Radulović, Aleksandar Antić, Zorana Mihajlović, Branko Ružić, Igor Mirović, kao i ambasador Srbije u Podgorici Zoran Bingulac.

Nakon susreta dvojice premijera, sa Đukanovićem je razgovarao i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. Potom će biti održan plenarni sastanak delegacija Srbije i Crne Gore.

Dvojica premijera potpisali su Sporazum o saradnji između Vlade Crne Gore i Vlade Srbije u kontekstu pristupanja Evropskoj uniji, koji će imati cilj da dve države zajedno apliciraju za korišćenje novca iz pristupnih fondova EU.

Đukanović će se sastati i sa predsednikom Narodne skupštine Nebojšom Stefanovićem.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je, prema najavama, takođe danas trebalo da razgovara sa Đukanovićem, otputovao je u međuvremenu u Johanesburg na komemorativni skup povodom smrti Nelsona Mandele.

Sa premijerom Đukanovićem u posetu Srbiji došli su i ministri ekonomije i održivog razvoja i turizma - Vladimir Kavarić i Branimir Gvozdenović.

Tokom zvanične posete Đukanovića Srbiji može se očekivati konkretizacija nekih rešenja od interesa za građane obe zemlje, dogovorenih prilikom septembarske posete Dačića Podgorici.

Premijer Crne Gore Milo Đukanović doputovao je juče na Aerodrom "Nikola Tesla" u 16.40, a s aerodroma je, u pratnji 20 automobila, otišao u centar Beograda gde je imao radnu večeru s predsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem.

Đukanović je poslednji put bio u Beogradu pre 10 godina, na sahrani premijera Zorana Đinđića.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komentator

    10. decembar 2013 | 11:39

    Lolek i Bolek! Hehehe

  • Ћирилица

    10. decembar 2013 | 14:17

    Државне почасти него шта . Да се зна да су сви народни непријатељи ове земље у ствари пријатељи државног врха те исте земље . Само напред са одликовањима а следећи одликовани ће вам вероватно бити хашим тачи како сте кренули .

  • Komentator

    10. decembar 2013 | 13:40

    Pre ce biti Del Boy i Rodni :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA