ŠEIK BIN ZAJED SA DRŽAVNIM VRHOM: Verujem u Srbiju i naše prijateljstvo (FOTO)

Muhamed bin Zajed al Nanjah doputovao je u glavni grad Srbije kojeg je na aerodromu dočekao prvi potpredsednik Vlade, a na ulicama Beograda primetne su jake mere obezbeđenja

  • 10

Krunisani princ Abu Dabija šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan doputovao je u Beograd, a na Aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ga je prvipotpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, dok su na ulicama glavnog grada Srbije vidljive jake mere bezbednosti i pojačano prisustvo policije.

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić je posetu šeika bin Zajeda najavio kao dolazak prijatelja, i precizirao da "stiže sa značajnom finansijskom podrškom koja će biti uložena u pokretanje srpske privrede". Bin Zajeda će, prema najavi, primiti i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Predsednik Tomislav Nikolić primio je šeika Muhameda bin Zajeda, krunisanog princa Abu Dabija. Sastanku prisustvuje i premijer Srbije Ivica Dačić, kao i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

- Srbija nije privržena Emiratima zato što je reč o ekonomski moćnoj državi, već zato što postoji tradicionalno partnerstvo i otvoreno prijateljstvo dva naroda. Mi znamo da se mnoge zemlje bore za Vašu naklonost, a Vi ste izabrali baš Srbiju. Srpski narod to zna da ceni - istakao je predsednik Srbije.

- Kada ste pre nešto više od godinu dana došli ovde, prepoznali ste našu politiku, našu odlučnost da Srbija bude mirna i stabilna zemlja - naglasio je Nikolić i dodao da odgovorno stoji iza toga da se ta politika nije promenila.

Predsednik Tomislav Nikolić je izvestio svog sagovornika o značajnim rezultatima koje su postignuti, pre svega na obnavljanju starih prijateljstava Srbije, unapređenju ugleda zemlje u svetu, nastavku ostvarivanja strateških prioriteta, koji se tiču evrointegracija i stvaranju ambijenta za privlačenje stranih investicija.

- Investicija u Er Srbiju se uspešno realizuje i to je snažan most koji povezuje Srbiju sa svetom - podvukao je predsednik.

Naglasio je i da se problem Kosova i Metohije rešava na najbolji mogući način, koji će biti zadovoljavajući za obe strane.

Šeik Muhamed bin Zajed je rekao da veoma ceni iskrenost srpskih prijatelja i istakao da ta zemlja radi isključivo sa partnerima kojima veruje.

- Mi verujemo u Srbiju, verujemo u naše prijateljstvo - naglasio je šeik Bin Zajed.

Poručio je da je zadovoljan statusom investicije u "Er Srbiju" i istakao uverenje da će ta investicija biti dobar primer i za druge potencijalne investitore.

Šeik je naglasio da je istrajan i uporan rad predsednika i Vlade doneo vidljive rezultate i da ti rezultati čine Srbiju stabilnim i poželjnim mestom za investicije.

Krunisani princ Abu Dabija prethodno je boravio u poseti Crnoj Gori, gde se sastao sa državnim vrhom i tom prilikom ga je odlikvao predsednik Filip Vujanović.

Kako se naš portal uverio na licu mesta, ulice oko predsedništva bile su prepune policajaca (pripadnika interventne jedinice) i saobraćajaca, koji su regulisali saobraćaj.

U Knez Miloševoj ulici, tačnije, od mosta Gazela pa do Ulice kneza Milana na svakoj raskrsnici i autobuskoj stanici stoje naoružani pripadnici policije, "saobraćajci", a u samoj blizini zgrade Predsedništva na više lokacija parkirane su i policijske "Marice" kao i policijski miniautobusi u kojima su se nalazili policajci, kako nam je rečeno "za svaki slučaj".

- Ovo su standardne mere obezbeđenja kada dolazi neki strani zvaničnik, i srpska policija je uvek na oprezu - rečeno nam je u MUP-u Srbije.

Međutim, na parkingu kod bivše "Narodne Skupštine Srbije" uočili smo i beli džip, sa diplomatskim oznakama, a kako su nam rekli policajci koji su tu bili raspoređeni, reč je o ličnom obezbeđenju vlade šeika Muhameda bin Zajeda al Nanjaha.

Šeik dolazi u posetu Srbiji i kojom će, kako Telegraf.rs saznaje, izneti više predloga i ideja o ulaganjima Emirata u Srbiju, a jedna od tema sigurno će i biti izgradnja hotela na lokaciji bivšeg Generalštaba, čije rušenje je najavljeno početkom sledeće nedelje.

Podsetimo, prilikom poslednjeg sastanka Aleksandra Vučića i šeika Muhameda bin Zajeda analizirani su i naredni koraci u stvaranju povoljnije investicione klime, dodatna ulaganja u poljoprivredu, izgradnja fabrike avio-komponenti u Srbiji i visokotehnološkog istraživačkog centra, kao i ulaganja u mnoge druge razvojne projekte od značaja i interesa za Srbiju i UAE.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бајкер

    12. decembar 2013 | 14:59

    Нисте му ви"бошњаци"браћа,он је фин човек,не дружи се са мангупима.:-*

  • Blatobran

    12. decembar 2013 | 15:07

    Bosnjak, ne .ebe vas 2% ...

  • ZZ

    12. decembar 2013 | 14:32

    Uh, što će posle ovoga Vučić moći da priča bajke... Da najavi i ovo i ono... I naravno NIŠTA DA NE URADI, kao što i do sada nije uradio NIŠTA, već samo upropaštava Srbiju!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA