Vučić danas o rezultatima istrage 24 privatizacije!

Reč je o slučajevima privatizacije čiju je avreviziju i izveštaj o tome u junu 2011. godine zatražila Evropska komisija, nakon što je nekoliko velikih evropskih firmi zatražilo od nje pomoć u zaštiti vlasničkih prava

  • 4

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić obavestiće danas javnost o rezultatima istrage 24 sporne privatizacije, čime ispunjava obećanje dato po stupanju na dužnost i stavlja tačku na slučajeve čiji će epilog biti na sudu.

 

Reč je o slučajevima privatizacije čiju je avreviziju i izveštaj o tome u junu 2011. godine zatražila Evropska komisija, nakon što je nekoliko velikih evropskih firmi zatražilo od nje pomoć u zaštiti vlasničkih prava.

 

Pljačkom i korupcijom u okviru ovih privatizacija, karakterističnim za tranzicionu Srbiju i druga tranziciona društva, bavila se Verica Barać, nekadašnja predsednica Saveta za borbu protiv korupcije, uz razne teškoće i otpore.

 

 

Vučić je po stupanju na dužnost najavio borbu protiv korupcije i kriminala i preispitivanje spornih privatizacija, a ove nedelje saopštio je da su policija i ostali državni organi završili sve poslove u okviru istrage spornih privatizacija i da ostaje da se vidi koliko će optužnica biti podignuto.

 

Konferenciji za novinare, pored Vučića, prisustvovaće i ministar pravde Nikola Selaković, republički javni tužilac Zagorka Dolovac, tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević, direktor policije Milorad Veljović i načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sajber kurajber

    28. decembar 2013 | 10:31

    Sta vredi kad su pljackom i protivzakonito kupovali firme i tako se obogatili..kad su se nakupili para da obezbede pet pokolenja..Dobice po godinu dve zatvora a pare nevracaju..A hiljade ljudi otpusteno i fizicki i materijalno upropasceno.

  • Bob

    28. decembar 2013 | 10:57

    Trla baba lan...mnogo price, mnogo bombasticnih najava od pocetka mandata...a bolji zivot nek priceka, pa ko prezivi neka se raduje silnim akcijama druga Ace...:-(

  • Robespjer

    29. decembar 2013 | 11:00

    Pa Evropa je sve ovo tražila od DOS-a. Tri pitanja koja smo morali da rešimo, bila su: 1. Uhvatiti i poslati ratne zločince u Hag, 2. rešiti pitanje Crne Gore i Kosava, 3.suzbiti korupciju. Kad se reše ova pitanja možemo pričati o ulasku u Uniju. Vučić je samo nastavio tamo gde smo stali, s obzirom da smo 13 godina rešavali prva dva pitanja, i delom još uvek rešavamo, mislim da ni Vučić neće skoro da reši problem privatizacije. U Hong Kongu su korupciju istrebili za 3 godine, kad su pozvali britanskog stručnjaka da se reši kriminalaca. Pohapsio je glavne, oni sitni nisu smeli ni da mrdnu. Nekako mi se čini da mi dok ne sklonimo sps s političke scene nećemo moći da rešimo ovo poslednje pitanje kako bi trebalo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA