Sve više odbora traži smenu Đilasa

Odluku da zatraži smenu lidera Demokratske stranke Dragana Đilasa i uputi zahtev za održavanje vanredne izborne skupštine DS, sinoć je donelo sedam opštinskih odbora DS-a, prenosi Tanjug

  • 5

Sedam opštinskih odbora Demokratske stranke donelo sinoć odluku da zatraži smenu aktuelnog lidera te stranke Dragana Đilasa i uputi zahtev za održavanje vanredne izborne skupštine DS.

Odluku da zatraži smenu lidera Demokratske stranke Dragana Đilasa i uputi zahtev za održavanje vanredne izborne skupštine DS, sinoć je donelo sedam opštinskih odbora DS-a, prenosi Tanjug.

Đilasovu ostavku zatražili su u četvrtak uveče opštinski odbori Vračara i Zemuna, a poslednji koji su takvu odluku doneli su odbori DS u Arilju i Vlasotincu, kao i odbor u Subotici, koji je jedan od najvećih odbora te stranke u Vojvodini.

Serija odluka na zasedanjima odbora koji traže promene u rukovodstvu stranke započela je u Aleksincu, odluku su zatim, kako piše beogradska štampa, doneli odbori u Prokuplju, Ćupriji, Ćićevcu i Koceljevi.

Predsedništvo odbora DS u Subotici juče je, kako je javio dopisnik Tanjuga , takođe donelo odluku da zatraži smenu Đilasa i ova odluka biće upućena odboru na usvajanje.

Opštinski odbori DS u Aleksincu i u Prokuplju su odluku doneli jednoglasno.

Svi ovi odbori važe za odbore koji u DS podržavaju počasnog predsednika DS i bivšeg predsednika Republike Srbije Borisa Tadića.

DS trenutno ima 160 opštinskih odbora, ali je funkcionalno 130. Iz više izvora u DS-u Tanjugu je rečeno da su zahtevi pojedinih opštinskih odbora za smenu Đilasa inicirani njegovom odlukom da sam sastavi listu kandidata za gradske izbore, dakle bez konsultovanja Gradskog odbora Beograda.

Tu listu, kako su naveli Tanjugovi izvori, Đilas će praviti sam, na njoj će biti i neki ljudi van stranke, listu bi trebalo da potvrdi Izvršni odbor stranke, a to je, kako kažu u DS, protivno Statutu te stranke.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    11. januar 2014 | 11:21

    I šta će dobiti njegovom smenom? Tadić će dobiti šta je zamislio, a mi?

  • Bojan

    11. januar 2014 | 11:09

    Ostavite ga, pa on je meni supiš! Hahahahahahahahaha

  • MilanCh

    11. januar 2014 | 18:36

    DS ima 150 odbora u Srbiji. Demokratski je da neki odbori nisu zadovoljni jer pojedinci u istim znaju da nemaju sanse sa Djilasom i da im je druga opcija jedini izlaz u sprovodjenje i zadovoljenje licnih interesa. Bravo i velika podrska za Djilasa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA