Demokrate o Đilasu - do sada 25 odbora za odlazak lidera!

Do danas je 25 odbora Demokratske stranke zatražilo ostavku lidera stranke Dragana Đilasa, a sednica GO zakazana je za 18. januar

  • 5

U Demokratskoj stranci nastavlja se izjašnavanje opštinskih odbora i do danas je 25 zatražilo ostavku lidera stranke Dragana Ðilasa.

Prema spisku, u koji je Tanjug imao uvid, ostavku aktuelnog lidera demokrata zatražili su opštinski odbori Vračara, Srbobrana, Zemuna, Svilajnca, Subotice, Aleksinca, Vranjske Banje, Koceljeva, Despotovca, Prokuplja, Bogatića, Arilja, Bosilegrada, Vlasotinca, Obilića, Chićevca, Leposavića, Chuprije, Sečnja, Lebana, Bele Palanke Dimitrovgrada, Babušnice, Kuršumlije i Mesni odbor Novo Naselje, koji je deo Gradskog odbora Novog Sada.

Predsednik Pokrajinskog odbora DS za Vojvodinu Miroslav Vasin sinoć je Tanjugu rekao da je njegov matični Mesni odbor u Novom naselju podržao zahtev za smenu lidera Ðilasa, ali i ukazao da taj odbor ima 90 članova i da se od 35 prisutnih za takav predlog izjasnilo 21 član.

U stranci kažu da se izjašnavanje odbora nastavlja, a da su opštinski odbori Starog grada i Zvezdare ranije najavili da neće tražiti ostavku predsednika stranke.

DS sada ima 160 opštinskih odbora, ali je funkcionalno 130, kažu u stranci.

Sednica Glavnog odbora stranke zakazana je za 18. januar i biće održana u Novom Sadu, kada se očekuje i rasplet unutarstranačke situacije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branka

    12. januar 2014 | 16:50

    Doslo doba da se rastajemo! Sto bi rekla Neda Ukraden :)

  • G-Man

    12. januar 2014 | 16:47

    Dole zuti.......

  • MilanCh

    12. januar 2014 | 15:52

    Bezuslovna podrska Draganu Djilasu. Nema predaje sada pred izbore. Ne smemo dozvoliti da padnemo na niske grane naprednih ideja i napredne stranke. Vise se demokratama bavi ova cudna vlast i naprednjaci nego same demokrate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA