TADIĆ: Hteli smo i mi da hapsimo zbog Ćuruvije, ali nismo imali dokaze

- Kako niko ne može da bude osuđen bez dokaza i svedoka, jer bi u tom slučaju svaki pokrenuti proces doživeo krah, a poverenje u institucije sistema bilo bi poljuljano, istraga je nastavila da traga za takvim svedokom - rekao je Boris Tadić

  • 21

Počasni predsednik Demokratske stranke Boris Tadić rekao je povodom hapšenja osumnjičenih za ubistvo Slavka Ćuruvije, da je sveobuhvatna istraga o tome počela 2007. godine za vreme vlade u kojoj je bila i DS, ali da nije mogla da bude završena bez svedoka i dokaza.

- Sada oni koji su učestvovali u politici koja je dovela do tog ubistva i koja je sprečavala razrešenje tog zločina, optužuju vlast Demokratske stranke da je gušila istragu - ocenio je Tadić.

On je naglasio da takve vrste optuzbi predstavljaju poseban problema jer se na jedan prljav politicki način prebacuje teret koje su devedesete godine ostavile našem drustvu na vreme kada je Demokratska stranka bila na vlasti.

 

Dodao je da su devedesetih godina na vlasti bile stranke koje su sada u vladi te da se "sa metastazama njihove pogubne politike iz devedesetih godina borimo i danas".

- Ono što je bizarno je da se te metastaze pripisuju prošloj vladi. Način na koji se odnose prema rešavanju Slučaja ubistva Ćuruvije, je odličan primer za to - rekao je Tadić i dodao:

- Kako niko ne može da bude osuđen bez dokaza i svedoka, jer bi u tom slučaju svaki pokrenuti proces doživeo krah, a poverenje u institucije sistema bilo bi poljuljano, istraga je nastavila da traga za takvim svedokom. Nažalost u to vreme mi nismo imali spremnost svedoka kao što je Milorad Ulemek da svedoci o ovom ubistvu - istakao je Tadić i dodao da je to svedočenje jedina razlika u istrazi koja je sprovođena u vreme mandata DS i sada, pa se ne radi o tome da istraga ranije nije imala političku podršku, već nije imala ovakvo svedočenje.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    16. januar 2014 | 21:00

    Ma da. Neverujem da laže. Ajde da glasamo ponovo za tebe a? Da li misliš stvarno da su Srbi toliko naivni?

  • Klisura

    16. januar 2014 | 21:06

    Па како не могасте за два мандата да прибавите доказе? То није мало времена, него само вас је интересовала власт и да напуните џепове, ништа друго!

  • CZBG

    16. januar 2014 | 21:32

    imao si svojih 5min a pohapsio si samo ratne heroje!sramoto!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA