VUČIĆ: Garantujem mir u Srbiji! (FOTO)

Prvi potpredsednik Vlade Srbije je izjavio da je Srbija jedna od retkih zemalja u regionu koja nije bila izložena nestabilnosti u prethodnih godinu i po dana i da je to ključni razlog zašto je Srbija napredovala. Milorad Dodik tvrdi da su neredi u okruženju pokrenuti sa ciljem da se u Republici Srpskoj izazovu slični potresi

  • 9

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izajvio je da prebijanje, nasilje, hiliganstvo, paljenje i rušenje zgrada ne vodi ničemu dobrom i da se sve razlike između političkih rivala, i u BiH i u Republici Srpskoj, pa i Srbiji, rešavaju u demokratskoj i fer proceduri na izborima.

Vučić je rekao da je pitanje političke, ekonomske i socijane stabilnosti Srpske ključno pitanje za Srbiju i da će se svim snagama takva vrsta stabilnosti podurpirati.

- Nema potrebe da paljenjem zgrada, nasiljem, prebijanjem policajaca rešavamo političke probleme. Srbija želi stabilnost u regionu i to je od presudnog značaja - rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije sa liderima dve najjače stranke u Srpskoj, Miloradom Dodikom i Mladenom Bosićem.

- Garantujem mir u ovoj zemlji - poručio je Vučić i podvukao da će narod na izborima odlučiti kakvu vlast u Srbiji hoće.

- U Srbiji su sve vrste protesta dozvoljene ali nećemo dozvoliti da se ugrožava bezbednost ljudi, ruše institucije, pale zgrade, napadaju ljudi koji drugačije misle - rekao je Vučić.

Vučić je dodao da je Srbija jedna od retkih zemalja u regionu koja nije bila izložena bilo kakvoj nestabilnosti u prethodnih godinu i po dana i da je to ključni razlog zašto je Srbija napredovala, što joj je priznato i u svetu.

- Srbija, u skladu sa Dejtonom, ima određenu, ne beznačajnu ulogu u njegovom sprovođenju, naš narod koji živi zapadno od Drine uvek je zaisteresovan za mišljenje države Srije, a naša želja je da sačuvamo stablniost u reginu, kako političku, tako i ekonomsku - rkeao je Vučić.

Prema njegovim rečima, interes Srbije je i da se sačuva dobra budućenost RS.

Milorad Dodik je izjavio da Srpska neće prihvatiti intervenciju međunarodne zajednice po bilo kom pitanju izvan Ustava i normalnih procedura, te da su protesti u Federaciji Bosne i Hercegovine sračunati i na destabilizaciju Srpske.

On je ocenio da su događaji u Sarajevu i dugim gradovima Federacije BiH posledica nefunkcionalnosti tog entiteta, te da su vlasti Federacije izgubile konrtrolu nad događajima.

On je istakao da je Srpska stabilna, a da su neredi u okruženju pokrenuti sa ciljem da se u RS izazovu slični potresi i da se ponovo snažno uvuče međunarodni faktor da rešava probleme na tom području.

Prema Dodikovim rečima, Bosna i Hercegovina je blokirana, za tu situaciju značajnu krivicu snosi deo međunarodne zajednice, a visoki predstavnik u BiH nikada nije ozbiljno sprovodio Dejton, ali ga je ozbiljno kršio i to na štetu RS i to svih prethodnih godina

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @

    9. februar 2014 | 16:52

    Trebali bi proteski i u Banja Luci da izbiju, nije ni Dodik nista bolji od ovih iz Sarajeva, samo bez rusenja grada.

  • zis

    9. februar 2014 | 16:44

    Videćete šta će biti ukoliko pokradete izbore

  • Vrac

    9. februar 2014 | 19:11

    Marijana,ne treba nama Dodik...imamo mi vise njih koji su gori od njega.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA