VUČIĆ I UDOVIČIĆ: Na mladima je budućnost Srbije (FOTO)

Prvi potpredsednik Vlade Srbije prisustvovao je u Palati Srbije dodeli 85 stipendija za najbolje studente, a domaćin događaja je bio ministar omladine i sporta

  • 8

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u Palati Srbije dodeli stipendija za 85 najboljih studenata sa prosekom 10.00 sa konkursa za stipendiranje 1200 studenata završnih godina osnovnih i master studija, a ujedno i susretu sa predstavnicima 50 kompanija tokom kojeg su studenti imali priliku da se predstave potencijalnim poslodavcima.

U cilju zapošljavanja najboljih studenata, Ministarstvo omladine i sporta je pozvalo najuspešnije kompanije koje posluju u Srbiji da upoznaju stipendiste Fonda za mlade i talente i u neposrednom kontaktu im pruže mogućnost za sticanje stručne prakse.

Vicepremijer je zamolio mlade talente da budu istrajani u svojoj želji  da budu najbolji , da se toga ne stide, već da se time ponose.

- Treba sebi da podižete lestvicu znanja i rada koju želite da dostignete, da postavite zadatke koje nećete lako ostvariti, a za koje ćete se boriti, zato što osrednjost i prosečnost nisu vrline kojima treba da se dičite. Vi niste slučajno ovde, ovde ste, kakva god bila država, bilo da volite nekog političara ili ne, ova država je prepoznala da vi pripadate najboljima i da vi predstavljate budućnost Srbije i vi ste ono najbolje što ova zemlja ima - poručio je Vučić na svečanosti u Palati Srbije i ukazao na činjenicu da je na ovim mladim talentima sada veća odgovornost "ne zato što ste primili nešto para, već zato što ste odgovorni za sebe, vaše porodice i naše društvo".

- Kao najboljima, na vama je da kreirate budućnost. Obećavam da ćemo se sa istom energijom kojom smo se borili protiv korupcije i kriminala boriti za ekonomski oporavak - poručio je Vučić i dodao da zna koliko je teško dobijati desetke i da je dobro "što u kompanijama postoji zainteresovanost " za ove mlade ljude.

ALEKSANDAR VUCIC

Domaćin ovog susreta bio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. On je rekao da su studenti svesni teške situacije u društvu, ali da država na ovaj način pokušava da im pomogne.

- Obaveza države je da ulaže u najbolje studente i da u skladu sa svojim mogućnostima obezbeđuje novčane stipendije. Država je uspela da poveća novčanu nadoknadu za najbolje studente, ali mnogo bitnije od toga je da mladim ljudima nakon studija obezbedimo posao. Zato je važno da se ubrzaju reforme i modernizuje zemlja, kako bi mladi imali više šansi. Umesto što diplomu doživljavaju kao kartu u jednom pravcu za odlazak iz zemlje, želimo da diplomu gledaju kao kartu za bolje sutra u Srbiji - poručio je Udovičić.

Fond za mlade talente je osnovala Vlada Republike Srbije u želji da podrži najuspešnije studente, koji su svojim radom, upornošću i trudom postigli izuzetne naučne i akademske rezultate. Konkursom koji nagrađuje najbolje studente u Srbiji do sada je  nagrađeno više od 6000 studenata, čiji je trud na taj način uvažen i prepoznat. Od ove školske godine Fond za mlade talente je povećao broj dobtnika stipendija za 200 studenata, a iznos stipendije na 30000 dinara, kako bi motivisao što više studenata da postižu još bolje rezultate.

(M.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • deki smederevo

    18. februar 2014 | 17:20

    Vucic imao vrlo losu posetu Smederevu ..bice to veliki poraz SNS.

  • Roki

    18. februar 2014 | 15:50

    Jadna vam buducnost kad mladi nemaju para ni ispite da prijave -.-

  • ds glasač

    18. februar 2014 | 15:48

    Možda misle na sebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA