Vučić i Jeremić o predsedavanju Srbije OEBS-u

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i doskorašnji predsednika Generalne skupštine UN razmenili su mišljenja o značaju očuvanja političke i ekonomske stabilnosti u Srbiji i njenoj ulozi u međunarodnoj zajednici

  • 7

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić razmenili su danas mišljenja o značaju očuvanja političke i ekonomske stabilnosti u Srbiji i njenoj ulozi u međunarodnoj zajednici, a posebno o predstojećem predsedavanju Srbije OEBS-u u 2015. godini.

Kako se navodi u saopštenju iz Kabineta prvog potpredsednika, Vlada Srbije se ni ubuduće neće rukovoditi uskopartijskim, već državnim i nacionalnim interesima i stoga od Jeremića očekuje dalju aktivnost u najznačajnijim međunarodnim forumima.

Vučić je ocenio da je Jeremić na poziciji predsednika Generalne skupštine Ujedinjenih nacija obavio značajan i važan posao za Srbiju i doprineo podizanju njenog ugleda u međunarodnoj zajednici.

Jeremić je izrazio mišljenje da je za Srbiju važna njena politička stabilnost, koja će doprineti značajnijem prilivu stranih investicija i rekao da će, kao i do sada, uvek biti spreman da svojim međunarodnim delovanjem pruži maksimalan doprinos svojoj zemlji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    8. mart 2014 | 14:05

    Jeremica za predsednika drzave! Covek se dokazao da je iskren i patriota u UN posyo se oslobodio od tadica. Najjace mi je sto je Vuk poklonio papi ikonu Svetog Save u sred vatikana hahahaah

  • Djido mova

    8. mart 2014 | 14:03

    Srbija sa novim izborina dobija i goru vladu,u to sam siguran! Ako lutke u lutkarskom pozoristu mogu da glume same onda i nasi politicari vode neovisnu polituku. Ne mogu da gledam od njih ni tv,njihovi plasticni izrazi na licu i njihovi holivudski nastupi su mi odvratni. Ko papagaji ponavljaju par fraza koje su ih naucili nasi "dobrotvori" I ja trebam da glasam da papagaj vodi zemlju,naucna fantastika. Mi srljamo u totalni haos I propast a oni ce nas do toga dovesti precicom sve zbog toga sto nemamo alternativu!

  • Lela

    8. mart 2014 | 15:00

    Jaaaaooo, pa ovaj Vučić uopšte nema oslabljen vid, nego nosi naočare da bi izgledao pametnije i ozbiljnije... O čemu pričamo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA