Dačić: Da smo jača država, ne bi nas uslovljavali oko članstva u EU

Minstar unutrašnjih poslova kaže da ne smeju da postoje dupli aršini za ponašanje policajaca iz Srbije i onih sa Kosova

  • 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da u zemlji mora da se uspostavi red i da Srbiji niko ne može da preti. Dačić je kazao da se ne smeju postavljati dvostruki aršini, niti naša policija može da bude uhapšena zato što radi na drugoj teritoriji.

- Da smo jači kao država ne bi nas svako uslovljavao ni oko sticanja kandidata za članstvo u EU -  rekao je Dačić nakon razgovora sa Ketrin Ešton o hapšenju Srba u Gnjilanu.

On je ponovio da ne smeju da postoje dvostruki aršini Evropske unije i Euleksa prema Srbiji i Kosovu jer to uzrokuje atmosferu koja ne doprinosi poboljšanju situacije na Kosovu i šteti zajedničkom životu građana.

- Govori se o zatvaranju alternativnih prelaza na severu Kosova, a niko ne govori o alternativnim prelazima na jugu. I Srbija to može da uradi, ali je pitanje da li želimo da se svađamo ili da regulišemo odnose i život građana - istakao je Dačić.

On je naglasio da u državi mora da postoji red i da Srbiji niko ne sme da preti.

- Svi oni koji rade protiv interesa Srbije, a zaposleni su u kosovskim institucijama koje ne priznaju Srbiju, treba da se zapitaju šta njima može da se desi kada uđu u centralnu Srbiju -  kazao je Dačić.

On je dodao da je o slučaju hapšenja 6 srpskih policajaca u Gnjilanu, zajedno sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, razgovarao sa visokom predstavnicom za spoljnu politiku i bezbednost EU Ketrin Ešton.

(M.S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA