Vučić: Tončev je pretukao čoveka, a nije priveden!

- Tončev je pretukao čoveka i zanima me kako će da reaguju državni organi, a niko ga do sada nije priveo - kaže lider SNS-a

  • 20

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić kazao je da očekuje reagovanje nadležnih zbog fizičkog napada gradonačelnika Surdulice Novice Tončeva na aktivistu SNS Slađana Stojkovića i najavio da će "svi koji štite batinaše biti smenjeni".

- Tončev je pretukao čoveka i zanima me kako će da reaguju državni organi - istakao je Vučić gostujući u Jutarnjem programu televizije "Pink“.

On je ukazao da ga reakcija zanima jer su predstavnici državnih organa u Surdulici pod direktnom kontrolom Tončeva.

Vučić je preneo da je Tončev, koji je organizovao skup u selu Javašnica, napao Stojkovića koji je nedaleko od mesnog odbora delio izborni materijal.

- On to nije mogao da podnese i izudarao je našeg aktivistu, koji je zbog povreda primljen u bolnicu, a niko nije priveo Tončeva - naglasio je on i istakao da je reč o politički motivisanom napadu.

Vučić je podsetio da za krivično dela moraju svi da odgovaraju i da policija mora da privede napadača, a tužilac da reaguje po službenoj dužnosti.

On je rekao da nije zvao ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića povodom tog događaja, i da čeka da vidi kako će policija da reaguje, te najavio da će, ako ništa ne urade, da ih o tome upita već u ponedeljak.

- Obećao sam da se neću pojavljivati u funkciji ispunjavanja drzavnih obaveza. Sačekaću ponedeljak i onda pitati ljude u policiji Vranja da li to znači, ako vas drži pod kontrolom, da može da bije, a da mu ne bude ništa - kazao je on.

Vučić je ocenio da, ako ne bude reakcije, to šalje užasnu poruku, te najavio da će "svi koji štite batinaše biti smenjeni“.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • boza prevara

    13. mart 2014 | 11:40

    Vucic je izneo gomilu lazi na osnovu izvestaja svog OO iz Surduliice koji inace terorise gradjane svojim kabadahijskim ponasanjem,provociraju druge stranacke mitinge po nalogu samog Vucica pa im posle kriv djavo.Toncev je za Surdulicu uradio sto ostali u proteklih 40 godina nisu.Juce je skupu SNS u Surdulici prisustvovalo jedva 80 coveka sto samo govori o tome zasto je bas Surdulica trn u oku naprednim radikalima.Hvala

  • Leptirica

    13. mart 2014 | 13:53

    Vucic mora da bude u svakoj corbi mirodjija!!!!!

  • A.A

    13. mart 2014 | 15:56

    ON BI SVE DA HAPSI AHAHAHAHAAHAH

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA