Vučić potvrdio opredeljenost za reforme!

- Očekujem da ćemo usvojiti ključne zakone, uključujući zakon o radu, stečaju, privatizaciji, građevinskim dozvolama do kraja juna ili sredinom jula - kaže lider SNS-a

  • 1

Lider Srpske napredne stranke i najverovatnije sledeći premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je opredeljenost za sprovođenje sveobuhvatnih ekonomskih reformi, piše Rojters.

Vučić je u razgovoru sa predstavnicima stranih medija akreditovanim u Beogradu postavio sredinu jula kao rok za usvajanje ključnih zakona o radu, stečaju i privatizaciji, naglašavajući da nastavlja sa reformističkom agendom posle impresivne izborne pobede, prenosi britanka agencija.

On je dodao da će 29-godišnji Lazar Krstić, "što se njega tiče", ostati ministar finansija.

Rojters navodi da je Srpska napredna stranka ostvarila jasnu parlamentarnu većinu posle izbora u nedelju i da je obećala sveobuvatne ekonomske reforme koje su sve prethodne vlade od zbacivanja Slobodana Miloševića 2000. zaobišle.

Izborna pobeda koja nije viđena još od Miloševića 90-ih godina, daje čvrst mandat Vučiću da reformiše najveću zemlju nastalu iz pepela Jugoslavije koja je počela pregovore o člnastvu u EU.

Očekuje se da će u vladi biti najmanje još jedna stranka, a da će se potom brzo krenuti u obezbeđivanje kredita MMF iz predostrožnosti. Za to Vučić nije odredio rok.

- Očekujem da ćemo usvojiti ključne zakone, uključujući zakon o radu, stečaju, privatizaciji, građevinskim dozvolama do kraja juna ili sredinom jula - rekao je Vučić.

Usvajanje ovoh zakona bilo je blokirano u prethodnoj vladi, koju su činile SNS i SPS, koja je juče zauzela daleko drugo mesto, piše Rojters.

- Moraćemo da reformišemo neka javna preduzeća i to će biti naš najveći problem. Neke ćemo privatizovati jer ne mogu da idu u korak sa konkurencijom - dodao je Vučić.

On je još dodao da želi da nova vlada bude formirana do 1. maja , a analitičari kažu da bi on mogao da se okrene Novoj demokratskoj stranci bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića u potrazi za širom podrškom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA