VUČIĆ: Razgovaraću i sa Đilasom

- Otvoren sam za razgovore sa Ivicom Dačićem, Draganom Đilasom, Borisom Tadićem, kao i sa predstavnicima nacionalnih manjina. Ne bih isključio mogućnost da više stranaka uđe u novu vladu - kaže lider SNS

  • 18

Otvoren sam za razgovore sa Ivicom Dačićem, Draganom Đilasom, Borisom Tadićem, kao i sa predstavnicima nacionalnih manjina, kaže lider SNS Aleksandar Vučić.

- Očekujem da me predsedništvo stranke u narednim danima ovlasti da započnem konsultacije sa potencijalnim partnerima za buduću vladu - rekao je za "Večernje novosti" Vučić.

On je naglasio i da "nemamo vremena za gubljenje i želimo što pre da formiramo odgovoran ministarski tim koji će započeti neophodne reforme".

Na pitanje sa kim će najpre pregovarati i može li Srbija da dobije široku koaliciju, iako SNS ima većinu da formira kabinet, kaže:

- Volja naroda je bila takva da ne zavisimo od matematike, ali nam je cilj da razgovaramo sa svima koji žele da Srbija ide napred i koji joj žele dobro. Dakle, otvoren sam za razgovore sa Ivicom Dačićem, Draganom Đilasom, Borisom Tadićem, kao i sa predstavnicima nacionalnih manjina. Ne bih isključio mogućnost da više stranaka uđe u novu vladu. Želim dogovor oko ključnih državnih i nacionalnih ciljeva, jer se nikada nisam bavio sitnim kalkulacijama - kaže on.

Upitan da li zna ko će biti budući ministri, rekao je da nije bilo reči o konkretnim imenima.

- Mada, ne krijem da sam zadovoljan učinkom Lazara Krstića i Nikole Selakovića, koji su zaslužili da budu i u novoj vladi. U narednim danima biće sastavljeni plan i program vlade sa kojim će se izaći pred parlament. Fokusiraćemo se na četiri grane: automobilsku industriju, poljoprivredu, IT sektor i građevinarstvo i na žestoku borbu protiv nezaposlenosti. Tu je i usvajanje paketa reformskih zakona, najkasnije do 15. jula. Siguran sam da će ljudi već krajem 2014. moći da osete boljitak - zaključio je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • napredan

    18. mart 2014 | 00:30

    Aman covece pa sto smo mi glasali za nasu stranku da bi ti sad pravio nepotrebne dogovore i primao nekoga u Vladu!!!!Van svake pameti i izborne volje gradjana!!!

  • Nikola

    17. mart 2014 | 23:42

    Ajde samo probaj!!!

  • Crow

    17. mart 2014 | 23:45

    Tako je Vucicu,idemo bre!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA