VUČIĆ: Nema šanse da Šarić dobije status zaštićenog svedoka!

- Posle lociranja i jasnih dojava i saznanja da je lociran 24. februara Vladi se javio branilac Šarića i ponudio bezuslovnu predaju svog klijenta, što smo pihvatili, prvo da ne bi bilo odugovlačenja kroz ekstradikcione postupke, da bismo izbegli krvoproliće i konačno da bi se našao pred zakonom - rekao je Vučić

  • 7

Na vanrednoj sednici Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da narko-bos Darko Šarić ne može dobiti status svedoka saradnika, a za njegovo hapšenje nakon bezuslovne predaje najveće zasluge pripisao je posebnoj radnoj grupi koja je u okviru BIA radila na lociranju i hapšenju.

On je rakao da se od formiranja specijalne grupe za lociranje Darka Šarića veoma predano radilo na ovom slučaju.

- Posebna radna grupa koja je formirana za koju javnost nije znala u skladu s našim propisima unutar BIA primenjivala je najsloženije metode i sredstva za  tajnu pratnju klana i porodice 270 dana, kroz stalni video nadzor objekata, GPS sredstva na 20 objekata, presretanja telefonskih i email komunikacija za 15 lica, ukupno 75 mera prislušna sredstva na otvorenim i zatvorenim prostorima - rekao je Vučić.

- Posle lociranja i jasnih dojava i saznanja da je lociran 24. februara Vladi se javio branilac Šarića i ponudio bezuslovnu predaju svog klijenta, što smo pihvatili, prvo da ne bi bilo odugovlačenja kroz ekstradikcione postupke, da bismo izbegli krvoproliće i konačno da bi se našao pred zakonom - rekao je Vučić.

- Komplikovan posao obavili predstavnici više državnih organa i čestitam im i zahvalan sam na tome. Predstoji ozbiljan postupak, na Šariću je da se brani, postoji pretpostavka nevinosti, ali on odgovara za 5,6 tona kokaina - rekao je Vučić.

Premijer u ostavci Ivica Dačić rekao je da Vlada Srbije pozdravlja i izražava veliko zadovoljstvo zbog hapšenja Darka Šarića.

- Ovo je još jedan pokazatelj opredeljenosti Vlade Srbije u borbi protiv korupcije - rekao je Dačić.

(D. Z. - M. B.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • novosadjanin

    18. mart 2014 | 13:05

    Sada su ga pojedini ministri , politicari i tajkuni ugasili ;-)

  • Pavijan

    18. mart 2014 | 13:21

    O tome da li ce neko dobiti status zasticenog svedoka ne odlucuje gospodin Vucic, vec nadlezni organi u okviru ministarstva pravde.

  • Amater

    18. mart 2014 | 13:41

    Koliko mi se čini prvooptuženi i ne može da dobije status svedoka saradnika, bilo bi malo glupo, oragnizuješ grupu radi izvršenja krivičnih dela, pribaviš korist a onda se sam predaš i svedočiš protiv grupe koju si sam organizovao... Ako je moguće onda nam je zakon ekstra...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA