Ljajić: Vučića čeka odgovornost, rizik i šansa!

- Vučić ima neviđenu šansu da iskoristi ovakvu podršku. Rad parlamenta će biti efikasniji, jer će u njemu biti manje stranaka, dok će i sastav vlade biti drugačiji - rekao je lider SDPS-a Rasim Ljajić

  • 6

Lider SDPS-a Rasim Ljajić smatra da, nakon ubedljive pobede na izborima koalicije oko SNS, Aleksandra Vučića čeka ogromna odgovornost, ali i rizik i poručuje da više nema izgovora i da bolne reforme moraju da se sprovedu do kraja godine.

- Vučić ima neviđenu šansu da iskoristi ovakvu podršku. Rad parlamenta će biti efikasniji, jer će u njemu biti manje stranaka, dok će i sastav vlade biti drugačiji. Sve što nije urađeno, mora što pre da se uradi da bi građani već sledeće godine osetili konkretne rezultate - ocenio je Ljajić za "Nedeljnik".

On je naglasio da se pokazalo da je zajednički izlazak na izbore sa SNS-om bila najispravnija politička odluka njegove stranke.

- I da smo sami izašli na izbore i osvojili pet odsto glasova ništa ne bismo mogli da uradimo u ovoj novoj konstelaciji političkih snaga - naveo je Ljajić i podsetio da je i ranije govorio da će izbori 16. marta biti pravo čistilište.

Ljajić ocenjuje da je Vučić početno poverenje građana dobio zbog odlučne borbe protiv kriminala i korupcije i da je građanima ponudio izgubljenu nadu, naglasivši da se sa liderom naprednjaka "otvara nova perspektiva".

On je dodao i da su politički protivnici liste oko SNS-a loše prošli na izborima zbog dezorijentisanosti opozicije i njihove katastrofalne kampanje, u kojoj su se, kako navodi, "jedan dan nudili Vučiću, drugi dan ga kritikovali, a treći slali nejasne poruke".

- Ljudi su se opredeljivali - ako se već nude Vučiću, onda je bolje da glasamo za samog Vučića. A ako neće s Vučićem, onda je to bacanje glasova, i bolje je da glasam za SNS, jer je to najsigurnija opcija - rekao je Ljajić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nole

    19. mart 2014 | 22:36

    Trebo si da izadjes iz vlade kad je bila rekonstrukcija ali si se prodao

  • Republika Sandzak

    19. mart 2014 | 19:32

    Rastko

  • Rama iz ciriha

    19. mart 2014 | 23:24

    I ovaj Rasim Ljaic svugda turi nos uvjek kad neko dobije u Srbiji in mora dase nadje tu nije vazno iz Koje partije u glavnom on je tu prisutan imali smo u selu jednog coveka uvek gde se jelo i pilo mora on dase tu nadje jer on uvek Bio gladan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA