KOŠTUNICA DAO OSTAVKU: Za Srbiju sam učinio sve što sam mogao!

- Ovo je trenutak kada stranka prvi put u svojoj istoriji ne ulazi u Skupštinu Srbije. Zato je moja obaveza da se povučem i podnesem neopozivu ostavku na funkciju predsednika DSS-a -rekao je Vojislav Koštunica

  • 18

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica podneo je neopozivu ostavku na mesto predsednika stranke, zbog izbornog neuspeha te stranke na vanrednim parlamentarnim izborima 16. marta.

- Ovo je trenutak kada stranka prvi put u svojoj istoriji ne ulazi u Skupštinu Srbije. Zato je moja obaveza da se povučem i podnesem neopozivu ostavku na funkciju predsednika DSS-a. Za Srbiju sam učinio sve što sam mogao i što mi je dužnost nalagala - rekao je Koštunica u pisanoj izjavi medijima.

Koštunica je naveo da je DSS na izbore jedina izašla sa programom, kako političkim, tako i ekonomskim, koji je trebalo da omogući privredni oporavak i razvoj zemlje, zaštitu državnih i nacionalnih interesa, kao i očuvanje kulturnog i duhovnog identiteta srpskog naroda.

- Taj srpski glas, u čijoj su osnovi naš dobro poznat kritički stav prema evropskim integracijama i ideja političke neutralnosti, izbornom voljom građana više neće moći da se čuje u Skupštini Srbije - naveo je Koštunica.

"Ipak, ako se srpski glas ne bude čuo u Skupštini Srbije, ima naših predstavnika u Skupštini Beograda, kao i u skupštinama drugih gradova i opština", naveo je Koštunica.

On je naveo da je tokom 22 godine imao čast da predvodi stranku koja je, ubeđen je, učinila mnogo za dobrobit Srbije.

- Dok je DSS bila na vlasti donet je Ustav, zemlja se opredelila za vojnu neutralnost, započet je privredni oporavak, stabilizovane su institucije, oslobođeni mediji, a životni standard građana bio u osetnom usponu. Bilo je, naravno i neuspeha, a najteži je svakako neprelazak cenzusa na upravo završenim izborima - rekao je Koštunica.

On se svima koji su doprineli, kako je rekao, časnom imenu DSS i svima koji će to ime čuvati u buduće, zahvalio.

"Dosledno smo se borili za ostvarenje državotvornih ciljeva i demokratskih vrednosti, prolazili kroz najteža iskušenja i nedaće, ali smo pretrajali", rekao je Koštunica.

Funkcioner DSS Slobodan Samardžić izjavio je danas da Vojislav Koštunica ostaje član te stranke, dok je Aleksandar Popović, koji će do izborne skupštine biti na čelu DSS, poručio da je budućnost stranke izvesna.

DSS na parlamentarnim izborima u nedelju nije prešla cenzus prvi put od osnivanja 1992. godine.  Sednica Predsedništva zatvorena je za medije, a u stranačke prostorije u Ulicu Braće Jugovića u Beogradu stigli su funkcioneri DSS-a, među kojima Slobodan Samardžić, Miloš Aligrudić, Aleksandar Popović, Dejan Mihajlov, Nebojša Bakarec, Andreja Mladenović...

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VELKO

    19. mart 2014 | 16:42

    Ko će sada na političkoj sceni biti SAVEST SRBIJE. Ljudi, loše nam se piše!

  • Ivan Grozni

    19. mart 2014 | 16:43

    Pa da...opljačkao i rasprodao vecinu preduzeca dok si bio premijer.obican izdajnik a sad glumi kao patriotu

  • Mrxi

    19. mart 2014 | 16:43

    Da li su ga obavestili da je dao ostavku :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA