JEZIVA BOLEST IZ SREDNJEG VEKA PRETI SRBIJI: Pazite gde se KUPATE, jer PARAZITA ove OPAKE ZARAZE ima najviše na BAZENIMA!

Šugom koju prenose paraziti i koja se manifestuje nepodnošljivim svrabom i crvenilom na koži najlakše se možete zaraziti na mestima kolektivnog okupljanja ljudi, kao što su otvoreni bazeni, javni prevoz, tržni centri i bolnice

  • 11

Od početka 2015. godine u Srbiji je registrovano skoro 5.000 obolelih od šuge! To je za 1.500 slučajeva više u odnosu na prošlu godinu, a ova opasnost vreba na bazenima, u gradskom prevozu, a obolevaju svi bez obzira na nivo higijene!

U SRBIJI SVE VIŠE OBOLELIH OD ŠUGE: Evo gde je najdramatičnije!

Prema podacima Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" od januara do juna registrovan je porast broja obolelih od šuge u odnosu na isti period prošle godine i njihov broj sada iznosi 4.720 ljudi.

Šugom koju prenose paraziti i koja se manifestuje nepodnošljivim svrabom i crvenilom na koži najlakše se možete zaraziti na mestima kolektivnog okupljanja ljudi, kao što su otvoreni bazeni, javni prevoz, tržni centri i bolnice.

U prošlosti je epidemijska pojava šuge bila vezivana za siroomaštvo, lošu higijenu i prenaseljenost, danas od nje obolevaju svi, bez obzira na pol, uzrast ili nivo lične higijene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mik

    24. jul 2015 | 07:52

    Neki oblici suge bastaju kad padne imunoliski sistem. Efikasni lekovi su skupi ali I toksicni.

  • Mr bojan

    24. jul 2015 | 09:07

    Juce na 25 maju oko 3 sata kupili smo kartu kada smo usli primetili smo da je voda jako mutna, a pritom nam je spasilac rekao da struje nema vec 3 sata i da filteri ne rade i da savetuje da on ne bi ulazio u vodu i da kada dodje struja treba pola dana da se precisti! Dosta ljudi se pobunilo zato sto su nastavili sa prodajom karata a nisu smeli! Nikad vise tamo.

  • Abanek

    24. jul 2015 | 10:55

    Nije tacno da je suga bolest "srednjeg veka" i da ima veze sa nehigijenom. Ja sam je pre desetak godina dobila u skupocenoj radnji probajuci bluzu, a moze se dobiti i u autobusu, prodavnici, bilo kom mestu jer se prenosi dodirom sa zarazenom osobom ili zarazenom povrsinom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA