ZABRANJENO REKLAMIRANJE OMILJENOG SRPSKOG LEKA ZBOG DROGE koju sadrži u sebi!

- Za kodein su prošle godine objavljene nove bezbednosne informacije od Evropske agencije za lekove, a koje se odnose na ograničenje u primeni gotovih lekova koji u sastavu imaju kodein kao aktivnu supstancu - navodi se u saopštenju Agencije

  • 14

U Bosni i Hercegovini došlo je do povlačenja saglasnosti za oglašavanje leka "kafetina" od strane Agencije za lekove i medicinska sredstva. Agencija je objasnila da je reč o leku koji sadrži kodein, koji je opojna droga i u skladu sa zakonom, zabranjeno ga je oglašavati široj javnosti.

NOVA NADA ZA DIJABETIČARE: Naučnici na pragu velikog otkrića!

- Za kodein su prošle godine objavljene nove bezbednosne informacije od Evropske agencije za lekove, a koje se odnose na ograničenje u primeni gotovih lekova koji u sastavu imaju kodein kao aktivnu supstancu. Zato je ALM donela rešenje o odbijanju zahteva za oglašavanje, kao i rešenje o stavljanju van snage saglasnosti za oglašavanje tableta "kafetina" široj javnosti - navodi se u obaveštenju ovog tela.

U ALM-u naglašavaju da je ovaj lek bezbedan i kvalitetan, zbog čega ostaje u prodaji, ali je cilj sprečiti da oglašavanje u medijima dovede do njegove masovnije upotrebe.

(Telegraf.rs / Izvor: radiosarajevo.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Помаже Бог СРБИНЕ

    6. maj 2016 | 12:07

    Фармако-нато-наци мафија на "делу" ...

  • Zoka

    6. maj 2016 | 11:57

    A vi se I dalje kljukajte raznoraznim farmaceutskim glupostima, KANABIS JE LEK

  • Mala crnka

    6. maj 2016 | 12:44

    Koja glupost, kao da neko od ljudi koji nisu iz farmaceutske i medicinske struke zna da je kodein opijat :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA