SRBIJA JE MOTOR POMIRENJA NA BALKANU! Francuski parlamentarci odali priznanje Vučiću i reformama (FOTO)

Premijer Srbije sastao se sa delegacijom francuske Nacionalne skupštine koji su istakli značaj Srbije za očuvanje regionalne stabilnosti kao osnove ekonomskog napretka Zapadnog Balkana. Francuska delegacija je odala priznanje Vladi Srbije i politici njenog predsednika i na pravovremenom i humanom pristupu u rešavanju migrantske krize

  • 74

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se  u Beogradu sa delegacijom Odbora za evropske poslove Nacionalne skupštine Francuske, koji su tom prilikom istakli značaj Srbije i politike srpskog premijera za očuvanje regionalne stabilnosti kao osnove ekonomskog napretka Zapadnog Balkana, jer, kako su rekli, računaju na Srbiju kao na „motor pacifikacije Balkana".

RUSKA EKONOMSKA INJEKCIJA SRBIJI: Vučić i Čepurin o izvozu FIJATA! (FOTO)

Premijer Vučić je rekao da je i ova poseta francuskih parlamentaraca, koju je predvodila predsednica Odbora Danijela Orua, značajan doprinos unapređenju prijateljskih odnosa dveju zemalja.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, premijer je istakao da je Sporazum o strateškom partnerstvu Srbije i Francuske dobra osnova za razvoj političkih i ekonomskih veza i da očekuje još veće prisustvo francuskih investitora i jaču trgovinsku razmenu. Premijer Vučić je izrazio zahvalnost na kontinuiranoj podršci Francuske evropskim integracijama naše zemlje, istakavši da je članstvo u EU spoljnopolitički cilj Srbije.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Članovi delegacije francuske Nacionalne skupštine pohvalili su rezultate koje Srbija postiže u procesu evrointegracija i reformi koje prate taj proces.

Posebno su, kako se navodi, istakli značaj Srbije i politike premijera Vučića za očuvanje regionalne stabilnosti kao osnove ekonomskog napretka Zapadnog Balkana, jer, kako su rekli, računaju na Srbiju kao na „motor pacifikacije Balkana".

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Takođe su odali priznanje Vladi Srbije na pravovremenom i humanom pristupu u rešavanju migrantske krize, stoji u saopštenju.

( Telegraf.rs / Tanjug )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    3. mart 2016 | 13:50

    Kada smo poslednji put dobili pohvale od francuskih predstavnika, ja to ne pamtim, jos jedan aplauz za premijera i ovu vladu koja nedvosmisleno vodi Srbiju ka boljoj buducnosti!

  • Tomi

    3. mart 2016 | 13:32

    Francuski parlamentarci ocigledno uvidjaju kakva je greska napravljena kada su neke evropske drzave priznale samoproklamovanu nezavisnost Kosova, kao i napore srpske vlade da paralelno razvije i modernizuje Srbiju i ocuva njene interese na Kosovu, mir i stabilnost na Balkanu.

  • aleksa

    3. mart 2016 | 13:30

    Srbija je dobro postupila u vezi migranata.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA