Ovi momci iz Prokuplja su carevi: Obišli su celu Srbiju biciklima. Preko nedelje rade, a vikendom biraju trase za nove pustolovine (FOTO)

Putovanje odaberu obično odluče tokom vikenda, jer se preko nedelјe trude da rade. Ne žure kada voze, već zastaju, razgledaju...

  • 6

Grupa mladića iz Prokuplјa, starosti od 22 do 25 godina svako leto provodi obilazeći Srbiju i to biciklama. Kako kažu za dobar i zdrav provod ne treba puno para, već dobro društvo i čvrsta volјa!

Sa kruzera nazad u školsku klupu: Biljana je proputovala svet, a sada u Kini predaje engleski, i evo kako joj je to pošlo za rukom (FOTO)

Reč je o Vladanu Đoriću, Milou Jovanoviću, Kosti Lukiću , Saši Mitiću, a povremeno im se priklјuči i Velјko Jerotijević. I tako je već šest leta....

- Sad smo vozili etapu dugu 260 kilometara od Prokuplјa preko Leskovca, Predejana ,Vladičinog Hana,Surdulice do Vlasinskog jezera i vratili se preko Crne Trave i Vlasotinca. Sve za jedan dan. Biciklizam nam je hobi i obični smo amateri u tome, ali volimo putovanja i prirodu i želimo d ašto bolјe upoznamo Srbiju- kaže Vladan Đorić.

On dodaje da se na putovanje, koje slučajno odaberu obično odluče tokom vikenda, jer se preko nedelјe trude da rade. Ne žure kada voze, već zastaju, razgledaju...

Foto: Privatna arhiva

- Zaposleni smo kod privatnika, ali bolјe je išta nego ništa. Pogotovu za naša putovanja dobro dođe koji dinar, čisto za neko osveženje usput i da pojedemo po neki sendvič- dodaje naš sagovornik.

Svaki put destinacija im je nova, a svaku uredno beleže, kao i utiske sa putovanja. Prošle godine su ovako obišli Kopaonik, Soko banju, Prolom banju, Ribarsku banju, Pirot, Leskovac, Kruševac,Sijarinsku banju,Vlasinu, planine Radan i Jastrebac.

Foto: Privatna arhiva

- Kako smo lјubitelјi zdravog života , prirode, planine, spojili lepo i korisno. Svaki put je drugačije iskustvo, ponekad ume da bude i naporno, posebno nakon zimskog leškarenja. Upoznajemo krajeve koji su nam u okruženju, a koje verovatno nikada ne bi videli, odnosno ne bi se odlučili da obiđemo, lјude, navike- dočarava nam Vladan svoj doživlјaj.

Kraj leta im je po planu rezervisan za malo duže putovanje. Prosto rešilli su da odu na crnogorsko primorje biciklama. I naravno da se tako i vrate, a do tog putovanja, čeka ih još mnogo vikend tura po okolini!

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA