≫ 

Lažni Futoški kupus na tezgama širom Srbije: Lako mogu da vam "uvale" hibridni, evo kako da prepoznate pravi!

Prema tvrdnjam predstavnika Udruženja "Futoški kupus", sve je više onih koji obmanjuju kupce i reklamiraju i prodaju proizvode neodgovarajućeg kvaliteta kao kvalitetne sa popularnom geografskom odrednicom

  • 4

U Srbiji trenutno ima 40 poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom. Futoški kupus je jedan od njih, a sve više je onih koji obmanjuju kupce i prodaju običan kupus kao "Futoški kupus", jer je primmaljiviji ljudima koji su svesni njegovog kvaliteta.

Nerealna prevara Bosanca, da bi ljudima uvalio loš kupus

Prema tvrdnjam predstavnika Udruženja "Futoški kupus", sve je više onih koji obmanjuju kupce i reklamiraju i prodaju proizvode neodgovarajućeg kvaliteta kao kvalitetne sa popularnom geografskom odrednicom, piše Politika.

To se može videti ovih dana na pijacama u Srbiji, futoški kupus na tezge stiže tek kraajem avgusta, tako da je kupus koji je sada na pijacama ili hibridni ili uvozni.

– Do zloupotrebe dolazi zbog dodate vrednosti koju ovi proizvodi imaju. Potrošači znaju da je kupus iz Futoga kvalitetan, ne treba mu reklama -  kaže Uroš Puača, iz ovog udruženja, dodajući da je kod svih 45 članova tog udruženja proizvodnja kontrolisana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA