Ne odgovarajte na ovaj e-mail: Bivši ministar Srbije na udaru nigerijske prevare (FOTO)

Sa hakovanog e-maila bivšeg ministra, stiglo je pismo od osobe koja se navodno nalazi u Madridu, koja je bolesna i moli za pomoć

  • 1

Nigerijska prevara opet radi a na udaru hakera našao se bivši ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević, čiju e-mail adresu hakeri koriste s namerom da zarade.

Najnovija svetska prevara broj 1: Nikako ne nasedajte na ono što piše u ovom e-mailu (FOTO)

Ako dobijete mejl sa ponudom za posao u PDF-u, ne otvarajte: Hakeri napadaju, stradalo i preduzeće na jugu Srbije!

Sa hakovanog e-maila bivšeg ministra, stiglo je pismo od osobe koja se navodno nalazi u Madridu, koja je bolesna i moli za pomoć. Ne nasedajte, bivši ministar je u Srbiji i što je najbitnije, zdrav je.

- Zdravo! Kako ste vi i vaša porodica? Nadam se da će vas ovaj mejl naći u dobrom zdravlju i duhu. Trenutno sam u Madridu na odmoru, ali ću se vratiti što pre, zbog lošeg zdravlja. Pokušao sam da vas pozovem, ali bezuspešno. Možete li da me pozovete na +34682300531 čim dobijete ovu e-poštu? Imam nešto hitno da razgovaram sa vama. Nadam se da ćemo se uskoro čuti - stoji u pismu e-maila.

Foto: Telegraf.rs

Reč je vrsti prevare, takozvanoj nigerijskoj, jednoj od najstarijih internet prevara, koja je veoma često. Žrtve na ovaj način gube i po nekoliko hiljada evra, koliko, s druge strane, zarađuju prevaranti.

Daljinac baner

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA