SRPSKA SELJAČKA NEPRIČAVA: Da li ste za povratak Srba iz gradova u sela? Ovo je naše najvažnije pitanje (ANKETA)

Kako na najprirodniji način ubediti seljake da (p)ostanu seljaci, a seoske građane da ne postanu seljačine? I onima koji su besposleni i zaludni u gradu pružiti priliku da postanu zaposleni, ponosni i srećni van grada. Ako se seoska bežanija samo u jednom pravcu nastavi neće više biti bitno da li smo izgubili Kosovo... izgubićemo celu Srbiju

  • 10

Nekoliko poslednjih decenija u Srbiji se bruji o važnosti sela, o tome da je selo kičma Srbije, o neophodnosti "ubrzanog razvoja poljoprivrede i stočarstva"... Bla, bla, blaaaa... Poslednjih nekoliko decenija svako ko je sa sela makar jednom ugledao (Beo)grad vrlo brzo postao je njegov stanovnik, a ubrzo i starosedelac. Ni većeg Beograda, ni većeg sporednog sela od glavnog grada, ni manje pravih srpskih sela, ni manje Srbije. Prače iz NEPRIČAVE, samo u lošem rimejku.

Posle ovakve višedecenijske jednosmerne agonije, neki mudri ljudi vizionarski su rešili da prekinu licemerno populističko blablatrućanje i zaustave (posle Čarnojevića) drugu veliku seobu Srba. Rešili su da na najprirodniji način ubede (ne nateraju, jer Srbi i "naterati" nikad nije išlo jedno uz drugo) seljake da ostanu seljaci, a seoske građane da ne postanu seljačine. I da onima koji su besposleni, poniženi i zaludni u gradu pruže priliku da postanu zaposleni, ponosni i srećni van grada. Da na selu živi bogat i zadovoljan čovek.

Printskrin: Youtube/Dnevnik zapadne Srbije

Tadašnji premijer i sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić posao oživljavanja sela poverio je ministru Milanu Krkobabiću, a nekadašnji direktor koji se dokazao tako što je preporodio važnog javnog giganta Poštu Srbije odmah je dobio podršku najvažnijih institucija, uključujući i Srpsku akademiju nauka i umetnosti (SANU).

Krkobabiću sada predstoji žestoka borba, gotovo RAT. U ovoj borbi, po svemu sudeći biće upotebljena sva "oružja", od reanimiranja zemljoradničkih zadruga, preko subvencija i živog novca za živu njivu, do poklona koji će država u vidu zemlje i napuštenih imanja i kuća davati mladim bračnim parovima spremnim da se vrate i u krvotok ove zemlje ubrizgaju ono od čega će Srbija živeti... a o čemu palamudatori po tviterima i kojekakvim šatromedijima ne vole puno da pišu i diskutuju. Nije im ni važno, još manje isplativo. Važno im je da se svi deklarativno "bore" da ne izgubimo Kosovo, ne mareći da smo (ako se nastavi seoska bežanija samo u jednom pravcu) izgubili celu Srbiju.

Foto: Pošte Srbije, Marko Todorović

Telegraf.rs daje punu podršku akciji Vučića, Krkobabića, vlade, države... Snimaćemo, slikaćemo, pisaćemo. O lepim selima, o LEPOJ SRBIJI!

A VI SAMI ODLUČITE: Da li ste i vi za povratak Srba iz gradova u sela:

U komentarima ostavite vaše ideje, savete, predloge za ovu spasonosnu misiju.

(Telegraf.rs/S. Jovanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA