Zahlađenje od 3 dana! Već u petak stiže NOVI TROPSKI TALAS, evo do kada će trajati (FOTO)

U naredna tri dana najviša temperatura će se spustiti i do 24 stepena, ali vrućine se vraćaju već od subote

  • 3

Zahlađenje koje je sinoć stiglo u Srbiju, zadržače se do četvrtka. a zatim nas ponovo očekuju tropski talasi.

NE DAJTE DA VAS LAŽU: Evo kolika je stvarno temperatura na suncu, a kolika u automobilu (FOTO)

U naredna tri dana najviša temperatura će se spustiti i do 24 stepena, ali vrućine se vraćaju već od subote, kada će temperature ići i do 39 stepeni, a naredno osetno zahlađenje očekuje se tek za 20 dana.

Branko Bijelić iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda kaže da će u avgustu temperatura biti veća za dva do tri stepena u odnosu na višegodišnji prosek.

- Već od petka nas očekuje postepeni porast temeprature, a od ponedeljka i novi tropski talas koji će najverovatnije potrajati sve do sredine avgusta. Prema prognozi oko 9. avgusta očekuje se naoblačenje i promena vremena, ali ostje veoma toplo, bez drastičnijeg pada temeprature - rekao je Bijelić za Informer.

Printskrin: accuweather.com

On je istakao da sadašnja dugoročna prognoza pokazuje da će, osim izuzetno visokih dnevnih temperatura, koje će se uz manja kolebanja kretati od 35 do 39 stepeni, pojedinačne delove zemlje pogoditi i tropske noći.

Printskrin: accuweather.com

- Tropske noći će zahvatiti i tropske noći koje očekuju Beograd i najverovatnije južni Banat. Pred nama je težak period kada je vreme u pitanju, ali slično je bilo i tokom avgusta 2007. godine i 2013. godine - dodao je Bijelić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA