LUDILO NA SRPSKOJ GRANICI: Rekao je da on i sin nemaju ništa da prijave! A onda je carinik rešio da otvori dečiji jastuk (FOTO)

Turci zaustavljeni sa 60.000 neprijavljenih evra. U njemu

  • 58

Još jedan lud pokušaj krijumčara, ali su zaustavljeni na srpskoj carini.

Carinici su na graničnom prelazu Gradina sprečili dvojicu turskih državljana da iz Srbije iznesu 60.000 neprijavljenih evra skrivenih u dečijem jastuku i na taj način još jednom pokazali kolika je pozornost potrebna na granicama.

Slučaj je zabeležen u jutarnjim časovima, kada je na prelaz pristigao automobil marke "mercedes", nemačkih registarskih oznaka, kojim su iz Nemačke u Tursku putovali 41-godišnji vozač u pratnji sina i jedne rumunske državljanke.

Foto: Uprava carina

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, odgovorili su da nemaju ništa sem ličnih stvari, kao i da sa sobom ne nose veći iznos deviza.

Uprkos izjavi putnika, u traci obezbeđenoj video-nadzorom izvršen je detaljan pregled automobila i prtljaga. Tada je na vozačevom sedištu primećen, naizgled previše napunjen, dečji plišani jastuk.

Sumnja carinika da se u unutrašnjosti jastuka nalazi neuobičajeni sadržaj potvrđena je rašivanjem, kada je u njemu pronađeno 80.000 evra u apoenima od po 500 evra, navodi se u saopštenju.

Foto: Uprava carina

Budući da su putnici izjavili da novac pripada vozaču i njegovom sinu, njima je vraćeno po 10.000 evra, a kako nisu posedovali Potvrdu o unosu stranog efektivnog novca u Srbiju, ostatak od 60.000 evra privremeno je zadržan, do okončanja prekšrajnog postupka.

Uprava carina podseća da se gotovo identična zaplena odigrala sredinom jula, na istom graničnom prelazu, kada su carinici pronašli devize koje su dvojica turskih državljana pokušala da sakriju smestivši ih takođe u punjenje dečjeg jastuka sa motivima crtanih junaka Minionsa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Knjaz miloš

    9. avgust 2017 | 14:50

    vadi vadi pareeeee

  • Radašin

    9. avgust 2017 | 15:16

    Šta rekoše da iznesu iz Srbije?Pa nije njih turčin ni zaradio u Srbiji nego u Njemačkoj a ovi naši oteše sve što nađu

  • Nole

    9. avgust 2017 | 16:13

    Ovi nasi doneli takav zakon da svako ko udje u nasu Srbiju ako ima vise od 10 hiljada evra u kesu mora da prijavi. Medjutim, ljudi se plase da prijave taj novac jer kakvo je stanje kod nas postoji opasnost da ih neko na putu presretne i da im otme tsj novac. Svega i svacega ima kod nas a znamo kskvi su carinici iko zna s kim su umrezeni, i kad ovaj putnik prijavi da ima tolike novce kod sebe u svojim kolima postoji mogucnost da carinik javi nekome da ga taj neko saceka i da mu otme taj novac. Samo javi taj i taj sutomobil, registsrski broj taj i taj i saceka mafija coveka na puti,prisili ga da stane i onda bude "daj pare ili zivot,"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA