≫ 

Samo još danas tropske vrućine: Uveče pljuskovi, a za vikend veliko zahlađenje

I u Beogradu pretežno sunčano i veoma toplo.

  • 0

U Srbiji će i danas biti pretežno sunčano i veoma toplo, sa temperaturama i do 41 stepen, a uveče i u toku noći, uz lokalni razvoj oblačnosti, ređa pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavine.

Vetar će biti slab i umeren, u Vojvodini i Pomoravlju povremeno jak, juzni i jugoistocni, na jugu Banata i sa udarima olujne jacine.

Najniža temperatura od 15 do 22 C, u košavskom području do 27 C, a najviša od 36 do 41 C, saopštio je Republicki hidrometeorološki zavod.

I u Beogradu pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar umeren i jak, jugoistocni, duvaće takozvana "topla košava". Najniža temperatura oko 26 C, najvisa oko 39 C. 

* Izgledi vremena za sedam dana, do 18. avgusta:

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U subotu jače naoblačenje i zahladenje s kišom, pljuskovima, grmljavinom i uslovima za lokalnu pojavu nepogode sa gradom i jakim vetrom.

Više padavina sredinom dana na jugozapadu, a uveče i u toku noći u Banatu, centralnim, istočnim i jugoistočnim krajevima, gde se lokalno očekuje više od 40 mm kiše za 12 sati.

Do nedelje uveče prestanak padavina. Od ponedeljka suvo i uglavnom sunčano, uz porast temperature.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA