Srbija puna snajki iz Albanije: Prihvate pravoslavlje pa budu najbolje supruge. Zbog njih sela širom zemlje nastavljaju da žive

U selu Garevina, koje broji 100 domaćinstava, ima već četiri mlade iz Albanije. Jedna od njih je i Flora, iz skadarskog kraja

  • 18

Kako se porodična loza Jovanovića u aleksandrovačkom selu Gornji Stupanj, ne bi ugasilo, rođena braća Zoran (45) i Dragutin (41), odlučili su da se ožene Albankama.

Tri Albanke u srcu Srbije: Zahvaljujući njima, seoska domaćinstva se nisu ugasila (FOTO) (VIDEO)

SPREMA SE 400 SRPSKO-ALBANSKIH BRAKOVA: Srbe "razapinju" jer žene Albanke za 5.500 evra

Taj korak prvi je preduzeo stariji Zoran, koji je poslušao savet prijatenja, te je svoju životnu saputnicu našao u okolini Tirane.

Kako sam Zoran kaže, imao je i devojke Srpkinje, međutim, one su se dvoumile oko života na selu.

Da donese odluku, nimalo mu nije bilo lako. Zoran se, kako sam kaže, mučio skoro cele godine i strepeo od reakcija, ali je na kraju prelomio i otišao da upozna buduću tazbinu.

Sa Miom se verio 2012. godine, a uzeli su se godinu dana kasnije. Danas imaju dvoje dece, Đorđa i Mihaila i skladan brak. Kako Zoran kaže, tokom ovih pet godina nisu ni pet loših rečenica izmenili.

Mia se, kako kaže, odmah zagledala u Zorana, te je prihvartila i pravoslavlje, jer smatra da žena u svemu treba da prati svog čoveka.

Mijina zaova, Mirijana, međutim, nije se tako lako uklopila kod nas sve dok nije savladala srpski.

– Došla sam među dobre ljude, i naravno da mi je dobro – kaže nasmejana Mira, majka trogodišnje Jasmine i Mateje, koji tek treba da napuni godinu dana.

Inače, obe snaje redovno viđaju svoju rodbinu.

Foto: Pixabay

U selu Garevina, koje broji 100 domaćinstava, ima već četiri mlade iz Albanije. Jedna od njih je i Flora, iz skadarskog kraja.

Flora se udala za Miroslava Damjanovića, auto-mehaničara iz Kruševca. Miroslav i Flora imaju ćerku od dve i po godine, a sada očekuju i prinovu.

– Moj prijatelj iz Krive Reke se oženio Albankom. Tako sam i upoznao Floru, jer su bile drugarice – otkriva nam Miroslav. – U početku je mnogima bilo neobično, ali više nije.

Florina sestra udata je u selu Švrane kod Kruševca.

Iz mešovitih, srpsko-albanskih brakova rođeno je oko 40-ak dece.

Za neveste Albanke najčešće se odlušuju mladići i muškarci koji ne mogu da nađu adekvatnu suprugu kod nas.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Opanak.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Вихор

    11. avgust 2017 | 12:07

    Нису то албанке које долазе за наше млдиће. Већ србкиње које су изгубили свој србски идентитет под притиском шиптара. Може се рећи да су извршили "тихи" геноцид над србским битом. Тако да жене из Албаније нису Шиптарке већ су наше сестре Српкиње. Тај податак сви знају сим нас срба.

  • Zoran

    11. avgust 2017 | 12:10

    Pa kad za par godina krenu da dovode svoju rodbinu onda ce opet da bude oteli nam deo Srbije

  • Владимир

    11. avgust 2017 | 13:51

    Увести порез свим мушкарцима стеријим од 27 и девојкама старијим од 25 година ако нису у браку !!! И то жесток !!! Од тих пара финансирати лечење неплодности, дечје додатке, лечење деце ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA