Igraju se boga na putevima po Srbiji: Hvale se sumanutim brzinama, dok ne počnu da ih kažnjavaju za prekoračenje (FOTO)

Ljubitelji brze vožnje zaboravljaju da su na auto-putu presretači, koji odatle neće "nestati" ni kada prekoračenje prosečne brzine bude počelo da se kažnjava

  • 44

Kažnjavanje vozača koji na auto-putu prekorače prosečnu brzinu od 120 kilometara na sat trebalo bi da počne 1. septembra, a do tada, oni koriste svaku priliku da divljaju tokom vožnje.

Veliki vodič za nove kazne i prekršaje na auto-putu: Tabela svih prekoračenja brzine, bez milosti i za 121 km/h

Ova grupa vozača je zaštićena: Njima se ne meri srednja brzina na auto-putu

Kako bi iskoristili period merenja prosečne brzine bez kažnjavanja, oni se bukvalno takmiče ko će dostići veću prosečnu brzinu a time se još i hvale na društvenim mrežama.

S tim u vezi sinoć je na Fejsbuku osvanuo status u kojem je neko od vozača poređao pet priznanica Javnog preduzeća "Putevi Srbija" na kojima se vidi prosečna brzina. Ni na jednoj od njih prosečna brzina nije ispod već su sve iznad 120 kilometara na sat - 128, 130, 139, 140, 142...

Iznad fotografije ovaj vozač je napisao:

- Da iskoristimo auto-put dok ne počnu da kažnjavaju za prosečnu brzinu (01.09.2017).

Foto: Facebook/Sale Sale

Ovaj status pokrenuo je lavinu komentara, a među njima se našlo i pregršt onih koji su pohvalili sa još većom ostvarenom prosečnom brzinom od 162, a prednjači muškarac koji tvrdi da je na auto-putu Beograd - Niš vozio kamion prosečnom brzinom od 241 kilometar na sat. 

Ljubitelji brze vožnje, međutim, zaboravljaju da su na auto-putu presretači, koji odatle neće "nestati" ni kada prekoračenje prosečne brzine bude počelo da se kažnjava.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Merenje prosečne brzina kretanja automobila na auto-putu počelo je poslednjeg vikenda u julu.  

Za merenje srednje brzine između dve naplatne rampe, da podsetimo, koristi se postojeći sistem naplate putarine, a ne fiksne kamere. Reč je o sistemu koji na osnovu vremena ulaska i vremena izlaska vozila sa predmetne deonice, izračunava prosečnu brzinu kretanja.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Ukoliko ovaj sistem izračuna da je brzina preko 120 kilometara na sat, koliko je uglavnom ograničenje na auto-putu, slede kazne koje se kreću od 3.000 do 120.000 dinara, a koje, inače, važe za prekoračenje brzine. Kažnjavaće se svi, bez izuzetaka.

"Bahati" vozači će, naime, prvo na naplatnoj rampi Javnog preduzeća Putevi Srbije" dobijati priznanicu na kojoj će pisati kolika im je srednja brzina. Ukoliko su vozili preko ograničenja, prići će im policajac, uzeti podatke i napisati im kaznu, ili će im ona stići na kućnu adresu.

(Lj. R. - lj.racic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kamion smrti

    18. avgust 2017 | 00:02

    Vozio kamion 241????? Mozda ali mozda na playstation-u.... Lažov za zatvor, dozivotna robija.

  • ja

    18. avgust 2017 | 00:02

    Bas su prekoracili brzinu strasno kolko su brzo vozili zamisli 128 km/h!!! Koja smo mi kretenska zemlja sto se malo ne ugledate na Nemacku tamo naprimer na dosta auto-puteva nema ogranicenja brzine!!

  • Aca

    17. avgust 2017 | 22:20

    Al se igraju boga, 8 preko ili 10 preko. Smešni ste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA