Preokret: Davidovići otkrili pravu istinu o nesreći u Grčkoj, i o tome da li su hteli da ih izbace iz bolnice u Solunu (FOTO)

Milan Davidović, njegova supruga i dete, koji su najteže povređeni u ovoj nesreći, nalaze se trenutno na lečenju na VMA u Beogradu

  • 17

Porodica Davidović koja je doživela nesreću na grčkom Halkidikiju, kada je ekplodirala plinska boca, zbog čega su prvo zbrinuti u bolnici u Solunu, a ove nedelje prebačeni i na Vojnomedicinsku akademiju (VMA) u Beogradu, oglasila se večeras prvi put.

Prikupljen novac za srpsku porodicu: Davidovići se iz Halkidikija vraćaju na lečenje u Srbiju (VIDEO)

Nesreća na Halkidikiju: Srbi povređeni u eksploziji plinske boce, ima i dece (FOTO) (VIDEO)

Milan Davidović, glava porodice je na Fejbsuku objavio  pismo u kojem je objasnio sve u vezi nesreće koja im se dogodila, i svega što ih je snašlo na letovanju.  

- Tačno je da sam sa porodicom ušao u Grčku bez obaveznog osiguranja što je naša velika greška. U kampu u kome smo letovali eksplodirala je plinska boca pri čemu smo ja, moja supruga i jedno od četvoro naše dece zadobili teške opekotine. Ovim putem želim da se zahvalim grčkim vlastima na njihovoj brzoj pomoći, jer su nas helikopterom prebacili u bolnice u Solunu, a mi smo bili udaljeni 100 km od Soluna. Posebnu zahvalnost dugujemo našem konzulatu u Solunu i našem konzulu g-dinu Siniši Paviću koji su odmah reagovali, posetili nas u bolnici i sve vreme našeg oporavka bili u vezi sa grčkim lekarima, sa nama i odgovarajućim institucijama u Beogradu - navodi Davidović.

On kaže da nije istina da su iz bolnice u Grčkoj hteli da ih otpuste pre vremena, a naročito da je za to bio razlog novac. Ističe da ni suma navedena na društvenim mrežama nije tačna.

- Normalno je da ćemo mi platiti lečenje, jer u pitanju je naša greška, familija je na vreme pripremila novac, a fakture će nam biti naknadno uručene - ističe on i dodaje:

Naglašavam da je vojska o svom trošku, s obzirom na to da sam ja vojni osiguranik, poslala avion i lekare sa VMA koji su nas uspešno prebacili na VMA u Beogradu. Moja porodica i ja nastavljamo lečenje u svojoj zemlji i zahvaljujemo svim ljudima dobrog srca koji su nam pomogli novčanim donacijama ili na bilo koji drugi način u ovim teškim trenucima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Urs Zimmermann011

    19. avgust 2017 | 00:40

    Iz kog si dela Kosova

  • Marko cg primorje

    18. avgust 2017 | 23:30

    Srbijanska posla

  • Radašin

    19. avgust 2017 | 06:59

    E baš mi nešto milo oko srca što si objavio na fejzbuku a ja to ne mogu pročitati zato što ga nemama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA