≫ 

PAKAO NA SRPSKIM GRANICAMA: Ljudima nestaju hrana i voda, čeka se i po 10 sati (FOTO)

Špic letnje turističke sezone, veliki broj stranih državljana koji prolaze kroz našu zemlju, smena turista i drugi dan vikenda razlozi su dužeg zadržavanja na graničnim prelazima i naplatnim rampama

  • 4

Na glavnim graničnim prelazima od jutros su višesatna zadržavanja, a situacija na nekima već postaje prilično dramatična. Najduže se trenutno čeka na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Batrovci ka Hrvatskoj - od šest do deset sati.

Ako nećete da čekate, morate da platite: Hrvatski carinici naplaćuju Srbima prelaz preko granice

Stigao konačan odgovor u kojoj varijanti mogu da vas vrate sa granice

14:00 - Ljudi, sa kojima je Tanjug razgovarao kažu da su usled čekanja ostali bez hrane i vode. 

Devojka iz Ukrajine, koja je sa mladićem krenula ka Italiji iz Beograda kaže da čekaju pet sati u koloni, da nemaju informacija zašto je ogromna gužva i da su već potrošili vodu i hranu koju su poneli.

Bolje pripremljen od nje je Batočinac koji se sa porodicom uputio na letovanje u Hrvatsku i koji čeka sedam sati u redu na prelazu. On je od jutros od šest sati u koloni, a poneli su više hrane i vode jer su se informisali o stanju na graničnim prelazima. Dodaje, međutim, da je očekivao da će sve ići nešto brže.

Turčin, koji se sa suprugom i decom vraća u Nemačku sa odmora, bio je najviše "nervozan", jer tvrdi da se već 10 sati nalazi u koloni, a stigao je na pola kilometra od graničnog prelaza. I on kaže da su ostali bez vode i hrane.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Prisutna je i prilična nervoza, koja se vidi po gestikulaciji putnika, po izjavama, ali takođe po "ležanju na sirene" gde prednjače kamiondžije sa vazdušnim sirenama. Ono što se takođe može primetiti je puno odbačenog đubreta, kesa, flaša, plastike, limenki, ostataka hrane...

Inače kolona se "polako kreće", a na "ničijoj zemlji" između Srbije i Hrvatske je veliki broj vozila svih vrsta koji čekaju da uđu u Hrvatsku.

Kolona je i na graničnom prelazu Preševo na ulazu u Srbiju, gde se čeka oko sat vremena. Ista situacija je i u suprotnom smeru. 

Foto: Telegraf

10:37 - Nešto manje, oko dva časa čeka se na prelazu Šid, podaci su Uprаve grаnične policije Srbije.

Na prelazu Horgoš ka Mađarskoj na izlazu iz Srbije putničkа motornа vozilа i аutobusi čekаju dva sаtа, dok je zadržavanje za automobile na prelazu Horgoš 2, oko jedan čas.  Na prelazu Kelebijа, nа izlаzu putničkа motornа vozilа čekаju dva sаtа.

Prema podacima JP "Putevi Srbije" nа nаplаtnim stаnicаmа nа аuto-putevimа u Srbiji nemа zаdržаvаnjа.

07:42 - I na ostalim ostalim graničnim prelazima i naplatnim rampama su duža zadržavanja, a mogu se očekivati i višesatna zadržavanja - upozorio je jutros AMSS:

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

I pored velikog napora granične policije, uz asistenciju saobraćajne policije da rasterete pojedine granične prelaze preusmeravanjem saobraćaja na manje opterećene, konstantno jak priliv vozila, kao i povremeni talasi većeg broja vozila na pojedinim graničnim prelazima i naplatnim rampama uslovljavaju duža i višesetna zadržavanja na koje vozači moraju biti spremni.

AMSS navodi da sa Hrvatskom treba koristiti manje prelaze Sot, Ljuba, Neštin ili Bačka Palanka, na kojima su zadržavanja znatno kraća.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Na graničnom prelazu Šid vreme zadržavanja se brzo menja, pa se i na ovom prelaz zbog preusmeravnja vozila u cilju rasterećenja Batrovci, stvaraju duža zadržavanja, a trenutno se čeka oko dva sata.

Za Mađarsku se savetuje korišćenje prelaza Bački Breg, jer se na prelazu Kelebija trenutno čeka do sat vremena.

Dok su prelazi Bajmok, Ðala, Bački Vinogradi i Horgoš II otvoreni od 7 do 19 časova. Saobraćaj je pojačan i na prelazima Gostun i Gradina a zadržavanja su do 30 minuta.

Špic letnje turističke sezone, veliki broj stranih državljana koji prolaze kroz našu zemlju, smena turista i drugi dan vikenda u kome se nalazimao su osnovni razlozi dužeg zadržavanja na graničnim prelazima i naplatnim rampama.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mnogo je kume...mnogo je

    20. avgust 2017 | 11:21

    Imam rešenje:premestiti našu granicu u Nemačku...tamo naši rade 16 sati bez prekida..

  • Kkk

    20. avgust 2017 | 08:39

    Ako krecete iz Grcke,najduze zadrzavanje je na srpskoj granici. Vise od 1h

  • BRKA

    20. avgust 2017 | 15:00

    Sramota za EU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA