KAKO VOZITI PO KIŠI: Vozači, ovo su 2 stvari koje morate obavezno da uradite kada počne da pljušti

Vremenske nepogode očekuju se na zapadu, jugozapadu i centralnim krajevima Srbije

  • 1

U celoj Srbiji danas se očekuje kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom i vetrom, koji su ponegde već počeli da padaju, a s obzirom na takvo vreme kao i da je smena turista u toku, vozačima je potreban dodatan oprez pri vožnji.

CRNI OBLACI STIGLI U SRBIJU: Već pljušti u Vojvodini, a evo kada će početi kiša u Beogradu i na jugu zemlje

Što ste divljali, divljali ste na auto-putu: Potvrđen termin početka kažnjavanja zbog srednje brzine

Republički hidrometeorološki zavod izdao je najnovije upozorenje na svom sajtu u kojem se navode delovi Srbije u kojima se očekuju vremenske nepogode.

- Danas se ponegde na području Srbije, uglavnom u zapadnim, jugozapadnim i centralnim krajevima, očekuju kratkotrajne vremenske nepogode - jak, povremeno olujni vetar, pojava grada i obilne padavine - navodi se u u pozorenju RHMZ-a.

Printskrin: RHMZ

S tim u vezi direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović upozorava da ova kiša može biti opasnija nego inače za vozače, pa im savetuje da povećaju odstojanje i smanje brzinu.

- Kada se voda pomeša sa prljavštinom i masnoćama na kolovozu, stvara se jedan tanak i veoma klizav sloj, koji vozači ne mogu da vide. Zbog toga je jako važno da kada padne ova prva kiša povećaju odstojanje u odnosu na druga vozila, i da smanje brzinu - savetuje Okanović i dodaje za Telegraf.rs:

Foto: Telegraf

- Apelujemo i na vozače da obrate pažnju na pešake, koji su zbog kiše skloniji nebezbednom prelasku kolovoza, sve sa ciljem da što pre pređu ulicu.

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA