Ovo NIJE prava kuća, pogledajte bolje! Bračni par Dragana i Bojan živeće unutra, ali to je samo početak njihove neverovatne priče! (VIDEO)

Bračni par Kojičić ima i dugoročne planove

  • 9

Dragana i Bojan Kojičić, mladi bračni par svoj život proveli su u gradu, u kućama i zgradama pravljenim modernim tehnikama. Dragana je kao arhitekta dosta putovala po svetu radi usavršavanja, pa je jednom prilikom posetila malo vojvođansko selo Mišurin, gde je došla na genijalnu ideju: da se skući sa suprugom, ali ne u običnom domu, već onom koji će napraviti sami - od poda do plafona sa svojih 10 prstiju. I nešto blata, naravno.

Milan i Nada su mladi bračni par iz Šapca koji živi u kući od SLAME: Oni su sami, sa svojih 10 prstiju stvorili sve ovo! (FOTO)(VIDEO)

Kuću iz 1912. godine su počeli su da obnavljaju pre sedam godina. Prvobitna namera bila je da sve završe za godinu dana, ali su onda shvatili da je to nemoguće.

- Želela sam da zemlju prilagodim savremenim potrebama. Nekada se sve gradilo od blata, drugog materijala nije ni bilo - počela je njihovu lepu priču šarmantna Dragana.

Kako kaže, početak je bio najteži: kopali su 40 santimetara dubinu, potom stavljali sloj šljunka, pa sloj peska. Tek tada su temelji bili dovoljno dobri da se nastavi sa gradnjom. Samo taj proces trajao je tri godine.

Zanimljivo je da dok nije posetila Mišurin, Dragana nije imala dodirnih tačaka sa selom.

Radeći jedan deo svog novog porodičnog gnezda, upoznala je jednog Mađara sa istim afinitetima.

- Pitala sam ga koliko je potrebno da se napravi takva kuća, a on mi je rekao da je svoju gradio 25 godina! Tako da smo mi na dobrom putu posle sedam, moram da priznam - ispričala je ona za emisiju "150" minuta koja se emituje na televiziji Prva.

Draganina krajnja namera je da Mišurin postane centar zemljane arhitekture.

- Da se prvo napravi jedna radionica, gde bismo mi nastavili da radimo testove i unapređujemo tehniku. Dečici u selu sam obećala da ćemo im napraviti neku srednju školu, zanatsku, pošto ovde nema nijedne. To je dugoročni plan - zaključila je Dragana.

Kako kuća izgleda pogledajte u videu:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA