≫ 

Neće svi đaci od 1. septembra nositi uniforme! Evo od čega to zavisi

Ova preporuka ministra Mladena Šarčevića kojom je trebalo da se ukinu socijalne razlike među učenicima, naišla je na neodobravanje nekih roditelja iz finansijskih razloga

  • 7

Uprkos najavama, više od polovine škola u Srbiji neće imati uniformisane đake. Ova preporuka ministra Mladena Šarčevića kojom je trebalo da se ukinu socijalne razlike među učenicima, naišla je na neodobravanje nekih roditelja iz finansijskih razloga.

Sve novine od 1. septembra na jednom mestu: Neke se neće dopasti ni učenicima, ni nastavnicima, a neke su bile preko potrebne

Sve promene u školi 1. septembra: Roditelji će morati da se naviknu na ovih nekoliko stvari

To je slučaj u seoskim i gradskim osnovnim školama u Kikindi.

- Roditelji su uglavnom glasali protiv, a prevashodni razlog je finansijske prirode. Iako je u dopisu ministarstva prosvete pisalo da se snađemo putem donacija i sponzorstva, stvaran život je ipak nešto drugo. Evidentno je da bi troškove nabavke đačkih uniformi snosili roditelji - kaže Vitomir Radak, predsednik Aktiva direktora škola u Kikindi.

Isti slučaj je i u OŠ "Aleksa Dejović" iz Sevojna.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- U saradnji sa Tehničkom školom u Užicu, koja školuje dizajnere, ponudili smo idejna rešenja o izgledu uniformi, ali su se đaci izjasnili protiv - navodi direktor ove škole Vladimir Živanović.

Ni u onim školama u kojima su pristali na uniforme, nije prošlo bez problema.

- Više od polovine roditelja bilo je saglasno s tim da se one uvedu. Ipak, izradu uniformi mora da finansira škola, a mi nemamo para za to. Sada tražimo neko rešenje - objašnjava Ljiljana Subotić iz prokupačke škole "Nikodije Stojanović Tatko".

U drugim školama roditelji smatraju da škola treba da plati uniforme.

Od 78 škola u Nišavskom okrugu za unifome se odlučilo 39, ali u tim školama, kao i u većini beogradskih, još uvek očekuju uputstva od Ministarstva prosvete.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mica

    25. avgust 2017 | 15:03

    Ja iskreno smatram da uniforme ne treba da se uvode jer skoro svi djaci u mojoj skoli koji nemaju originale i skupu garderobu kazu da bi radije nosili opanke i najiscepaniju odecu ikad vidjenu nego te uniforme.

  • renata

    25. avgust 2017 | 08:37

    Valjda zaposleni treba da nose uniforme. Ako ne, onda da se i nastavnici pocnu pristojnije oblaciti, a ne da dolaze u skolu u pocepanim farmerkama i mini suknjama.

  • Ana

    25. avgust 2017 | 09:23

    Da skupa roditeljima uniforma al ce zato puci mnogo para na skupu garderobu da deca se pokazu. Cista glupost na zapadu svi nose uniforme i nema klasnih razlila bar medju decom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA