Tomaš je jedan od prvih upravnika zgrade i ovo je njegova ispovest

Veći deo posla Tomaša Miličića i ostalih profesionalnih upravnika, biće rad na održavanju stambenih objekata

  • 7

Tomaš Miličić, jedan od prvih profesionalnih upravnika zgrada u Srbiji koji su danas dobili licencu, 22 godine proveo je radeći na održavanju u kompaniji NIS, što ga je, kaže, privuklo da se prijavi za obuku za upravnike zgrada, pošto će veći deo njihovog posla biti upravo rad na održavanju stambenih objekata.

Sada je i zvanično počelo: Srbija dobila prvih 200 profesionalnih upravnika zgrada

Baviće se, dodaje, domaćinskim upravljanjem fonda stambene zajednice, koji treba da se iskoristi za održavanje i obnavljanje.

Stres na poslu, kaže, ne očekuje.

- Mislim da ćemo zajedno sa stanarima zgrada uraditi pravu stvar i poboljšati kulturu stanovanja i postepeno dizati cenu nekretnina - rekao je Miličić novinarima.

Cenu rada, prema njegovom mišljenju, treba da odredi lokalna samouprava, jer neće biti ista cena u Beogradu ili nekom gradu u unutrašnjosti.

Obuka za upravnike trajala je 50 časova i obuhvatila je oblasti - pravni aspekt upravljanja, finansijski aspekt, bezbednosne procedure i energetsku efikasnost.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Kako je rekla direktorka sektora edukacija u PKS Ljiljana Kovačević polaznici su se "plašili" prvog dela, odnosno pravnog aspekta, pa su tu oblast najbolje i savladali.

Ona je dodala da profesionalni upravnici, nakon što su stekli licencu, moraju da se registruju kao preduzetnici ili da se zaposle u nekom privrednom društvu koje obavlja usluge održavanja i upravljanja zgradama.

- Shvatili su kroz obuku koje su sve usluge koje jedan dobar profesionalni upravnik može da ponudi - rekla je Kovačević.

Danas, navela je, postaje operativan registar profesionalnih upravnika, pa će svi koji su dobili licencu naći na sajtu PKS u tom registru.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA