≫ 

RODITELJI, DIVNA VEST: Povećava se dodatak i za drugo, treće i četvrto dete, evo koliko novca ćete sada dobijati!

Za prvo dete naknada se isplaćuje jednokratno, a za ostalu decu u 24 rate

  • 9

Majke u Srbiji dobijaće od sledeće godine jednokratnu pomoć za prvo dete od čak 100.000 dinara, umesto sadašnjih 39.345 predviđa Nacrt zakona o finansijskoj podršci porodici. Novi propis predviđa i povećanje dodatka za drugo, treće i četvrto dete, ali i proširenje korisnika na još neke kategorije kao što su majke iz poljoprivrednih gazdinstava ili strankinje koje su rodile u Srbiji.

Najlepša vest za buduće roditelje: Za prvu bebu 100.000 dinara

Naime, iznosi za drugo, treće i četvrto dete biće uvećani za deset odsto. Za drugo dete ona sada iznosi 153.857 dinara, za treće 276.930 a za četvrto 369.236. Dok se za prvo dete naknada jednokratno isplaćuje, za ostalu se isplaćuje u 24 rate.

- Uz to dodajemo i novine da će pravo na ovu pomoć imati i majka koja je strani državljanin, pod uslovom da je dete rođeno u našoj zemlji, ali i očevi ukoliko je majka deteta strani državljanin. Pravo će imati i majke iz poljoprivrednih gazdinstava, one koje imaju ugovor o delu, ugovor o obavljanju privremenih i povremenih poslova, ali i one koje su u trenutku rađanja bez posla. Još nije odlučeno da li će pravo na dodatak imati sve majke bez obzira na materijalni status - objašnjavaju u Ministarstvu za rad i socijalna pitanja.

(Telegraf.rs / Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nepismena

    31. avgust 2017 | 11:55

    U evropskim zemljama dodatak za decu,i osbadanje roditelja dazbina je najnormalnija stvar,samo se ovde oravi senzacija i hvalospevi kako je to uspeh vlasti,zalosno i smesno da bi se pokrilo mnogo sto sta pogano.

  • Zorza

    31. avgust 2017 | 12:03

    Pretrgli se za drugo,trece,cetvrto dete. Nisu nas bas motivisali!

  • srle

    31. avgust 2017 | 11:51

    Lepa vest, ali mislim da ce najvise efekta imati na podrucju Sandzaka jer opste je poznato kojoj naciji ne treba novac za natalitet

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA