PRIDRUŽI SE NAJVEĆEM KARAVANU NA BALKANU: Uskoro počinje četvrta sezona manifestacije "Izađi mi na teglu"

U četvrtoj sezoni karavan će okupiti oko 450 takmičarskih ekipa i 3.000 učesnika koji će od 25. avgusta do 14. oktobra ispeći 12.000 kg paprika, što je, ako posmatramo u komadima, čak 100.000 paprika

  • 0

Poštovani ljubitelji ajvara, gastronomije i dobre zabave, na pomolu je početak još jedne takmičarske sezona jedinstvenog karavana "Izađi mi na teglu" koji najavljuje još više zabave i uživanja za sva čula.

Karavan je u prethodne tri sezone obišao preko 60 gradova, imao oko 6.000 učesnika i 12.000 proizvedenih tegli ajvara. Samo u protekloj sezoni, manifestacije karavana "Izađi mi na teglu" posetilo je preko 100.000 ljudi.

Gospodin Ajvar - specijalitet balkanske kuhinje i gospodar svake trpeze, u četvrtoj sezoni izazvaće "na teglu" vrsne kulinare i prave gurmane u više od 30 gradova širom Srbije! Ovog puta karavan kreće sa juga Srbije, tačnije 25. avgusta iz Vlasotinca i Vladičinog Hana gde će varjače ukrstiti vrsni poznavaoci pripremanja "srpskog kavijara".

Foto: Wikimedia/Mdupontmobile

U četvrtoj sezoni karavan će okupiti oko 450 takmičarskih ekipa i 3.000 učesnika koji će od 25. avgusta do 14. oktobra ispeći 12.000 kg paprika, što je, ako posmatramo u komadima, čak 100.000 paprika! Takmičarima je kao i uvek sve obezbeđeno ali je učešće dozvoljeno samo prema sledećoj recepturi: Kašičica znanja, prstohvat brižljivo čuvane tajne predaka, malo dobre volje, mrvica hrabrosti i nezamenljivi sastojak "zdrav takmičarski duh"! Na učesnicima je samo da ponesu svoje tajne recepte, dobro raspoloženje i da "izađu na teglu"!

Foto: Telegraf

Pored takmičarskog dela, kao i svake godine organizovan je i bogat celodnevi program za posetioce, vredne nagrade za pobednike kao i edukativni dečiji program. Zahvaljujući brojnim partnerima uz čiju se pomoć karavan iz godine u godinu razvija, nagradni fond za ovu sezonu biće rekordan i iznosiće oko 1.500.000 dinara!

Veliko finale koje će okupiti pobednike iz svih grdova, održaće se 14. oktobra u Sokobanji gde će vlasnik recepta za pobedu biti krunisan za kralja ajvara i poneće titulu najboljeg ajvar majstora u 2017. godini! Karavan "Izađi mi na teglu" po prvi put dolazi u Topčiderski park gde će se u saradnji sa Gradskom opštinom Savski Venac održati jedan u nizu beogradskih kvalifikacionih događaja. Pobednika ovog kvalifikacionog takmičenja, osim vredne nagrade, očekuje i plasman u veliko finale gde će se boriti za titulu najboljeg ajvar – majstora u 2017. godini.

Foto-ilustracija: Foter/erecepti.com

Organizatori manifestacije će i ove godine u saradnji sa "Rodom" kao pokroviteljom celokupnog karavana i svim učesnicima ovog takmičenja, donirati 1.000 tegli zimnice nekom od domova za nezbrinutu decu. U ovom jedinstvenom takmičenju oprobaće se i brojne javne ličnosti koje su bile dovoljno hrabre da prihvate izazov organizatora, da “izađu na teglu” i pokažu svoju veštinu pripremanja ajvara.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA