≫ 

Drama u Nišu, valjak gnječi sve pod sobom: Mašina je ostala bez benzina pa se zabila u kuću, vozač iskočio (FOTO)

Teška mašina se zaustavila nakon što je udarila u ogradu jedne kuće, a o silini udarca svedoči uništen zid, polomljena ograda i komad bandere koji je ostao da visi u vazduhu

  • 14

Samo pukom srećom niko nije stradao u nesvakidašnjoj saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila danas oko deset sati u Ulici Babičkih odreda 23 u Nišu.

JAUK ŽIVORADOVE MAJKE: Sina mi je pregazio valjak, nije dočekao da mu ćerka izađe iz bolnice!

VALJAK MU JE SMRSKAO NOGE SVE DO STOMAKA: Jezivi detalji smrti koja je juče zaprepastila Srbiju

Do nezgode je došlo kada je, prema tvrdnjama očevidaca, građevinskom valjku nestalo benzina usled čega se oteo kontroli pa je vozač iskočio a mašina nastavila da se kreće ovom izuzetno prometnom ulicom.

Teška mašina se zaustavila nakon što je udarila u ogradu jedne kuće, a o silini udarca svedoči uništen zid, polomljena ograda i komad bandere koji je ostao da visi u vazduhu.

Miodrag Jovančić, svedok udesa kaže da mu je pažnju skrenula jaka buka.

- Taj zvuk je najviše podsećao na onaj koji prave tenkovi. Video sam valjak i odmah mi je bilo jasno da nešto nije u redu, jer se kretao bez kontrole. Iznenada je skrenuo levo, a zatim sam video kako vozač iskače. Pritrčao sam mu i pitao ga je li dobro, jer sam primetio da krvari. Kazao mi je da mu je nestalo benzina, pa da je otkazao upravljački sistem. Pozvao sam Hitnu pomoć koja ga je odvela do bolnice - svedoči Jovančić.

Foto: Telegraf

Meštani ove ulice užasnuti su nesrećom jer, kako kažu, pravo je čudo da su svi živi i zdravi.

- U Mokranjčevoj ulici koja je u produžetku naše su u toku građevinski radovi. Građevinske mašine ovde prolaze iako je ulica tesna i pod velikim nagibom. Ovo nije prvi put da nam se vozila zabijaju u kuće i ograde... Pitanje je vremena kad će neko poginuti, naročito su ugrožena deca... Zahtevamo od nadležnih da nešto preduzmu, prvenstveno da se naloži gradjevincima da koriste Mokranjčevu a ne našu ulicu koja nije pogodna za prolazak njihovih mašina - ističe Maja Nikolić.

Foto: Telegraf

Snežana Lazarević, vlasnica kuće u koju je udario valjak tvrdi da je pretrpela veliku štetu.

- Čula sam neku tutnjavu a zatim udarac... Kad sam izašla imala sam šta da vidim. Do juče su nam bili radnici, malterisali su garažu, postavili smo tri električne kapije a sad je sve uništeno - kaže očajna žena.

Foto: Telegraf

Ipak, kako naglašava, sreća je da su ostali živi.

- Imamo običaj da sedimo ispred kuće, ne smem ni da zamislim šta bi bilo sa nama da smo se tu zatekli kada je valjak naišao - dodaje ona.

Foto: Telegraf

Na lice mesta izašla je patrola saobraćajne policije koja obavlja uviđaj.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Шах мат

    4. septembar 2017 | 14:16

    Каква је то кочница која не ради без бензина?

  • Gervasius Twinkleminkleson

    4. septembar 2017 | 14:18

    Šta će mu benzin ako ima dizel motor?

  • Danko

    4. septembar 2017 | 14:29

    Na koliko godina se vrsi tehnicki pregled gradjevinskih masina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA