Zašto je bolje studirati u Nišu umesto u Beogradu: Ovaj razlog je mnogima dovoljan da se prebace na jug!

Garsonjere na periferiji grada Niša izdaju se za 80 do 100 evra, a u centru grada za 120 do 130 evra

  • 11

Interesovanje za zakup stanova i garsonjera u Nišu uobičajeno je poraslo proteklih dana jer studenti koji iz drugih mesta studiraju na fakultetima niškog univerziteta početkom septembra pokušavaju da obezbede smeštaj.

Večiti problem studenata iz unutrašnjosti - gde stanovati: Osim studentskih domova i iznajmljenih stanova, postoji još jedno rešenje

Cimerki u studentskom domu u Beogradu postavile ovih 14 pravila i postale hit u celom regionu (FOTO)

U agencijama za promet nekretnina kazali su za agenciju Beta da se cene zakupa ne menjaju godinama i da studenti mogu da pronađu stan ili garsonjeru u Nišu po duplo nižoj ceni nego za sličan smeštaj u Beogradu.

- Garsonjere na periferiji grada izdaju se za 80 do 100 evra, a u centru grada za 120 do 130 evra. Za stanodavce je najisplativije izdavanje garsorenja, jer veći stanovi ne donose mnogo više para, a pri tom njih obično zakupljuje dvoje ili troje studenata- izjavila je agentkinja za prodaju nekretnina Marija Filipović.

Agentkinja Ljiljana Ilić rekla je da je za studente u Nišu i dalje najisplativije iznajmljivanje soba u kućama ili stanovima, ali je i dodala da to po pravilu znači da kupatilo i kuhinju moraju da dele sa stanodavcem ili drugim stanarima.

Foto: Telegraf

- Sobe se iznajmljuju za 50 do 60 evra, a na ovaj iznos treba dodati još oko 2.000 dinara mesečno za komunalne račune -  navela je Ljiljana Ilić.

Na fakultetima Univerziteta u Nišu studira oko 28.000 studenata, a procenjuje se da najmanje trećina dolazi iz okolnih mesta.

Foto: pixabay.com

U studentskim domovima u Nišu ove godine ima mesta za 948 studenata. Cena smeštaja u sobama prve kategorije je 1.860 dinara, a u sobama druge kategorije 1.430 dinara.

Konkurs za smeštaj brucoša u domove je u toku i trajaće do 15. septembra, kada će biti raspisan konkurs i za ostale studente.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    4. septembar 2017 | 20:52

    I nemoj nikad da dolazite u Beograd ostanite u Nisu

  • Biki

    4. septembar 2017 | 17:19

    Cene stanova u Beogradu su iste. Jedino sto neki studenti zive sa roditeljima u stanu u Bg. Možda bi oni trebali porodično da pređu u Niš??

  • Gaga

    4. septembar 2017 | 19:58

    Sve sve ali istoriju nikako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA