≫ 

Oluja tutnji Srbijom kao da je u Arizoni: Lete kontejneri, pada drveće, kao da je "dan posle sutra" na ulazu u Beograd (VIDEO)

Ovakvi kadrovi se dugo ne pamte

  • 16

Na Srbiju se oko 14 sati obrušilo jako nevreme, koje je pre svega pogodilo Bačku, Srem i Podrinje, a na udaru su i Mačva, zapadna Srbija, Kolubarski okrug, šira teritorija Beograda, Banat, Podunavlje i Šumadija.

Temperature danas i do 35 stepeni: U drugom delu dana stižu pljuskovi sa grmljavinom, evo i gde tačno!

U roku od samo desetak minuta nebo nad Novim Sadom i Beogradom se potpuno smračilo i počeo je da duva izuzetno jak vetar koji je nosio sve pred sobom.

Foto: Tanjug/Nena Marčić

Meteorolozi su izdali upozorenje na moguće nepogode koje će zemlju zahvatiti posle izuzetno toplog vremena, a na osnovu meteolarma čitava zemlja obeležena je žutom i narandžastom bojom, koje signalizuju opasno nevreme.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Takođe, javljaju nam se i brojni čitaoci iz Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Šapca, gde su zabeleženi kataklizmični snimci.

- Oboreno je drveće, cerade na zgradama, kontejneri lete ulicama, krovovi i bandere padaju- javljaju oni.

Foto: Twitter/@Bokee89

Pogledajte uznemirujuće kadrove sa naplatne rampe Vrčin, gde su scene kao iz najgorih filmova o tornadu u Arizoni.

Foto: Telegraf
Foto: Telegraf

Vetar je na Novom Beogradu oborio čitavo stablo.

Foto: Telegraf.rs

Iz poruka koje dobijamo u inbox naše Fejsbuk stranice saznajemo da je srušen krov na Osnovnoj školi "Branislav Nušić" na Voždovcu.

Kiša, pljuskovi, grmljavina i jaki olujni vetar već su napravili ozbiljne probleme u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, odakle je oluja i stigla u Srbiju, gde je dobila oblik pijavice, ili kako kažu čitaoci Telegrafa, "malog tornada".

Foto: Čitalac telegrafa

Ipak, scena pomerenog kontejnera će ostati dugo zapamćena.

Foto: Vladimir Milovanović
Foto: Vladimir Milovanović
Foto: Vladimir Milovanović

Padale su i bandere u Borči.

Foto: Čitalac Telegrafa
Foto: Čitalac Telegrafa

Krajem dana i tokom večeri očekuje se smirivanje vremena, prestanak padavina i smanjenje oblačnosti.

Do stabilizacije vremena vas pozivamo da nastavite da nam šaljete svoje fotografije i snimke.

Video pogledajte ovde:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igre Igrice

    18. septembar 2017 | 20:03

    Iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu iz Bosne i Hercegovine u Srbiju

  • brana

    17. septembar 2017 | 15:12

    Svako kome je drvo na oarkingu unistio vozilo treba da tuzi gradsko zelenilo!Strucnjaci koji sade drvece gde stignu,na 2 metra od prozora zgrada,na parkinzima oko zgrada gde nikada ne orezuju grane ni trule a kamoli zelene i sve ostalo sto trebaju da rade a ne rade nemaju pojma.Gledao sam ispod svog prozora kako gospodja iz zelenila šeta i izdaje naredbu fizikakcima gde da zabadaju sadnice bez ikakvog smisla i reda i kad sam joj dobacio sta to radi i da mi skloni Kanadsku topolu ispod samog orozora jer za 3 godine stize do 5 sprata i sunca vise ne bi video ona je tako i uradila tj rekla da sklone sadnicu.Ljudima su upravo ispred zgrade unistena 2 automobila od grana i jedan od kontejnera koji se odvezao i ulubio vrata automobila.Tuziti odmah sve nadlezne i traziti nadoknadu stete jer probajte da im ne platite neki racun pa cete videti kako bi vas oni tuzili.

  • Nenad

    17. septembar 2017 | 15:39

    Sta ste se bre nalozili na taj HARP?! Pa da se zaista koristi prvi bi ameri ucinili nesto da nemaju problema koje imaju svake godine. Ovako imaju milionsku stetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA