BRUCOŠI, I DALJE IMATE ŠANSU: Posle drugog upisnog roka ostalo 1.648 slobodnih mesta, raspisan i TREĆI krug

Komisija za upis je donela odluku da se otvori treći upisni rok i fakulteti su o tome obavešteni, a koji će učestvovati u tom roku, znaćemo sledeće nedelje - ističu s Univerziteta.

  • 1
Filozofski fakultet prijemni ispit FOTO: Telegraf

Na Beogradskom univerzitetu je, posle završetka drugog upisnog roka, ostalo slobodno 1.648 mesta, pa će biti raspisan i treći.

Koliko će fakulteti naplaćivati naredne godine: Tri su već povećala školarine (kompletna lista)

Kako prenose beogradski mediji, slična situacija i na drugim univerzitetima u Srbiji.

Beogradski univerzitet je u septembarskom roku ponudio više od 2.000 mesta, od čega skoro petinu na budžetu. Brucoši su, međutim, popunili tek 215 budžetskih i 240 samofinansirajućih mesta.

- Komisija za upis je donela odluku da se otvori treći upisni rok i fakulteti su o tome obavešteni, a koji će učestvovati u tom roku, znaćemo sledeće nedelje - ističu s Univerziteta.

Foto: Tanjug/Danilo Peternek

Najveći razlog velikog broja nepopunjenih mesta prorektor za nastavu Vlastimir Nikolić vidi u tome što je 1998. godine (kada su rođeni ovogodišnji maturanti) rođeno manje dece ali i to što se dosta njih seli u druge krajeve Srbije.

Beogradski univerzitet je ove godine raspisao konkurs za upis na osnovne studije za ukupno 15.317 studenata, od čega 9.497 na budžetu.

Kvote su već u prvom roku popunili Arhitektonski, Biološki, Elektrotehnički, Mašinski, Saobraćajni fakultet, Fakultet bezbednosti, Fakultet veterinarske medicine, FASPER, Fakultet organizacionih nauka i Fakultet političkih nauka.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stevan

    19. septembar 2017 | 11:30

    Nije , dragi moj gospodine u pitanju manji broj rodjene dece, nego se Srbija prazni, ali Vas to niko nije obavestio , jer mozda Vas to ne iteresuje a novine izbegavaju to da objavljuju. Evo Vam samo jedan primer iz prve ruke: Mesto Muzlja, predgradje Zrenjanina je za 8 mesece napustlo 2000 ljudi. Odselile se iz Srbije citave porodice. Razmislite malo o tome a ne o statistikama sa nekih popisa od pre ko zna koliko godina ili zaposlite bolje savetnike, koji su upuceni u zivot naroda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA