Saradnja Grada Novog Sada, pokrajine i Vojske Srbije (FOTO)

Prema rečima ministra Vulina, nakon decenija neulaganja u razvoj VS, intenzivno se radi na njenoj modernizaciji, a posebno se vodi računa o materijalnom položaju vojnika

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa potpredsednikom Pokrajinske vlade Đorđem Milićevićem, ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Ljubišom Dikovićem, a nakon toga zvaničnici su obišli kasarnu ''Jugovićevo'' u Novom Sadu.

Počela "Dečija nedelja" u Novom Sadu

Otvoren 14. karate "Kup prijateljstva" u Novom Sadu (FOTO)

Tom prilikom oni su razgovarali o saradnji Grada Novog Sada i Pokrajinske vlade sa Vojskom Republike Srbije, kada je reč o važnim temama poput rešavanja stambenih pitanja pripadnika VS, imovine VS i slično.

- Reč je o složenom procesu o kojem smo više puta razgovarali i ubeđen sam da zajedno možemo obezbediti Vojsci Srbije najbolje uslove za rad na teritoriji našeg grada, ali i da Novi Sad može iskoristiti kapacitete kojima danas raspolaže VS, za širenje grada po urbanističkim planovima. Bitno je da smo okupljeni oko istog cilja, a to je da naša država bude jača u svakom pogledu – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Foto: novisad.rs

Prema rečima ministra Vulina, nakon decenija neulaganja u razvoj VS, intenzivno se radi na njenoj modernizaciji, a posebno se vodi računa o materijalnom položaju vojnika.

- Stvari se menjaju na bolje. Povećali smo im dnevnice, uveli solidarne nagrade za rođenje deteta, mogućnost refinansiranja stambenih kredita, razgovaramo sa Gradom i Pokrajinom o tome kako da obezbedimo zapošljavanje njihovih supružnika, jer nam je cilj da učinimo vojnički poziv atraktivnijim. Na aerodrom ''Batajnica'' stigla je prva grupa ''Migova'', naše vazduhoplovstvo se razvija, a očekujemo da ćemo dobijati pomoć i iz oblasti kopnene vojske, i tako nastaviti da jačamo našu zemlju – rekao je Aleksandar Vulin.

Foto: novisad.rs

On je takođe istakao da su u toku intenzivne pripreme za 20. oktobar kada će biti predstavljeni ''Migovi'', ali i projekat ''1500'' koji pokazuje kako izgleda najmodernije opremljen vojnik, i Vojska Srbije kakvoj se teži, i pozvao građane da tog datuma dođu na aerodrom u Batajnici i prisustvuju prezentaciji Vojske Srbije.

Daljinac

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA