Bratstvo sve jače: Srpski i ruski piloti razmenjuju iskustva tokom letačkih vojnih vežbi (FOTO)

Pored letačkog sastava na ovogodišnjem BARS-u učestvuje i grupa "Specnaz" iz sastava Vazdušno-desantne vojske OS Ruske federacije

  • 1

U zavisnosi od meteoroloških uslova tokom naredna četiri dana ruski i srpski piloti razmenjivaće iskustva i znanja u oblasti borbene upotrebe letelica koje se nalaze u naoružanju obe vojske.

SRBIJA DOBILA JOŠ DVA MIGA: Ruski transportni avioni ponovo u Batajnici

Novo pojačanje za Vojsku Srbije: Još dva lovca danas stižu u Batajnicu!

Piloti Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije i piloti Vazdušno-kosmičkih snaga Oružanih snaga Ruske federacije danas su počeli treću po redu zajedničku letno-taktičku vežbu BARS 2017.

Ove godine BARS se održava na aerodromu "Lipeck-2" u istoimenom gradu, oko 500 kilometara jugoistočno od Moskve, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Foto: mod.gov.rs

Planirano je da piloti aviona MiG-29 i helikoptera Mi-8 i Mi-17 od 2. do 8. oktobra u mešovitim posadama sprovedu niz letačkih aktivnosti sa temom "Priprema i realizacija borbenih dejstava u toku izvršenja zadataka uništavanja paravojnih formacija i sprovođenje akcija traganja i spasavanja."

Grupu od 17 pilota Vojske Srbije koju predvodi komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Željko Bilić u Lipecku je dočekao general Jurij Aleksandrovič Suškov, načelnik Državnog centra za obuku letačkog sastava i letna ispitivanja. Suškov je poželeo dobrodošlicu kolegama iz Srbije visoko ocenivši dosadašnju saradnju između dva vazduhoplovstva i sveukupne odnose dve zemlje.

Foto: mod.gov.rs

U zavisnosi od meteoroloških uslova tokom naredna četiri dana ruski i srpski piloti razmenjivaće iskustva i znanja u oblasti borbene upotrebe letelica koje se nalaze u naoružanju obe vojske. U vežbi učestvuje devet aviona MiG-29 i to u verzijama UB, SMT i UBM, kao i 11 helikoptera Mi-8 u modifikaijama MT, MTV-5 i AMTŠ.

Pored letačkog sastava na ovogodišnjem BARS-u učestvuje i grupa "Specnaz" iz sastava Vazdušno-desantne vojske OS Ruske federacije.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    4. oktobar 2017 | 22:46

    Braca Rusi sto su obecali ispunili jos Beloruska braca da doteraju devet aviona sto su obecali i posle mozemo nesto da pricamo .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA