Ljupki šumadijski gradić konačno dobija gas

Iako je gasifikacija u Topoli završena, gas još uvek nije potekao jer opština Rača nije izdala upotrebnu dozvolu

  • 1

Gasifikacija opštine Topola završena je još pre tri godine. Gasifikovana su kako varoš Topola tako i sva sela a izvođač radova je bila jedna firma iz Smederevske Palanke. Vrednost radova je iznosila više od 5 miliona evra.

Isporuka ruskog gasa u Srbiju u porastu, snabdevanje sigurno

Za 2 sata rada TA peći danju - račun skače na 70.000 dinara

Međutim, gas ipak nije potekao kroz Topolu, a poteškoće je izazvala opština Rača koja nije želela da izda upotrebnu dozvolu, a magistralni gasovod prelazi preko teritorije ove susedne opštine.

- Razlog takve odluke bio je banalan i zbog toga smo tućili opštinu Rača, jer je Topola pretrpela zbog toga ogromnu štetu - rekao je predsednik SO Topola Dragan Jovanović.

On je istakao da je novi zakon o legalizaciji omogućio JP "Srbijagas" da ozakoni i delove koji su odstupali od prvobitnog projekta, tako da je taj posao doveden do kraja. U Kragujevcu se već predaju zahtevi za priključke a prvi su participirali vlasnici iz "Bolera", koji su odlučili da investiraju u topolskou opštinu.

Inače, cena priključka za domaćinstva biće između od 80 do 100 hiljada dinara i moćiće da se plati u više mesečnih rata.

Daljinac

(Telegraf.rs / glaszapadnesrbije.rs )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zane

    11. oktobar 2017 | 06:08

    Baš ste se usrećili sa gasom, sve do prvog računa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA