≫ 

Danas oblačno sa kišom - samo Bačka i Banat pod suncem

Jutarnja temperatura od 5 do 10 stepeni, najviša dnevna od 7 na jugu do 16 stepeni na severu

  • 0

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje za područje Srbije na obilne padavine u periodu do nedelje, 8. oktobra.

Sutra su MIHOLJSKE ZADUŠNICE: Jednu stvar ne smete da zaboravite, čak iako ne idete na groblje!

Prema prognozi RHMZ u južnim i istočnim krajevima očekuju se obilnije padavine, od 30 do 40 mm za 24 h, lokalno i više, a na višim planinama vlažan sneg uz formiranje snežnog pokrivača iznad 1.600 m nadmorske visine.

U većem delu zemlje biće oblačno sa kišom, samo u Bačkoj i Banatu uglavnom suvo sa sunčanim intervalima.

Na višim planinama vlažan sneg, uz stvaranje snežnog pokrivača iznad 1600 mnv. Obilnije padavine očekuju se u južnim i jugoistočnim krajevima, naročito tokom prepodneva.

Posle podne i uveče slabljenje i postepeni prestanak padavina prvo u zapadnim i centralnim delovima, a najkasnije u jugoistočnim.

Foto: Pixabay

Vetar umeren i jak, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 5 do 10 stepeni, najviša dnevna od 7 na jugu do 16 stepeni na severu.

Prema izgledima vremena u narednih sedam dana, do 14. oktobra, očekuje se umereno oblačno i uglavnom suvo uz postepeni porast temperature. Krajem perioda (u subotu) naoblačenje sa kisom.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA