Đorđević: Zloupotrebe bolovanja jesu problem, pojačavamo kontrole

Prema Zakonu o radu, poslodavac može da proveri bolovanje odobreno njegovom zaposlenom

  • 8

Inspektori Ministarstva zdravlja Srbije će kontrolisati lekare koji odobravaju bolovanja zaposlenima, jer poslodavci kažu da je zloupotreba bolovanja problem, rekao je jutros ministar za rad Zoran Đorđević.

Ovo nije slučajno, ovo je kriminalna radnja: Ko je kriv u slučaju prozak, šta dalje? (VIDEO)

Rad u bolnicama pod stručnim nadzorom: Posebne komisije utvrđuju zbog čega se pacijenti masovno leče

- Posle razgovara s kineskim, turskim i drugim investitorima i poslodavcima u Srbiji, shvatili smo da je to jedan od problema koje moramo da rešimo. Cilj je da se smanji eventualna zloupotreba bolovanja - rekao je Đorđević za RTS.

Dodao je da po Zakonu o radu, poslodavac može da proveri bolovanje odobreno njegovom zaposlenom.

- On može, ako proceni da radnik zloupotrebljava bolovanje, da ga pošalje na dodatnu kontrolu o svom trošku, a, ako zloupotrebljava bolovanje, može da bude raskinut ugovor o radu - rekao je Đorđević.

Daljinac

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milk

    9. oktobar 2017 | 12:02

    A neplacanje nocnog rada, prekovremenog rada, rada na drzavni praznik, to sve nije problem, bitno da poslodavci imaju skupe vile i jipove a radniku minimalni minimalac

  • Neša

    9. oktobar 2017 | 12:49

    Javni sektor je problem kada su bolovanja u pitanju, jer se preko veze boluje, a radi na crno, posebno leti.

  • Marijana Bakov

    9. oktobar 2017 | 14:34

    Nas to ne zanima sta vi pricate.Jer ja kao i vecina mucenika radi kod privatnika, kakvo crno bolovanje.Moja koleginica se operisala ginekoloski,i cim pocela da radi odmah je zvali na razgovor , i na celu tu njenu muku , ova za ljudske resurse joj odbrusila da do toga ne bi doslo da je skinula kilazu.Svi smo bili besni zbog te uvrede.Sa druge strane moja komsinica radi u socijalnom, u gradu je mozete videti u toku radnog vremena , bar nekoliko puta i to niko ne vidi od njenih pretpostavljenih. A ja i ostali mucenici moramo da se kucamo karticom cak i kad idemo u toalet.A i to bi bilo pozeljno da ne idemo uopste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA