Srbi traže uvođenje smrtne kazne! Istraživanja pokazuju da smo sve suroviji

Smrtna kazna u Srbiji poslednji put izvršena 14. februara 1992. godine

  • 29

Zamenik zaštitnika građana Miloš Janković izjavio je danas da zabrinjava činjenica da se u Srbiji povećava broj građana koji smatraju da je smrtnu kaznu potrebno ponovno uvesti u naš pravni sistem.

Pijani policajac izazvao saobraćajku: Službenim autom udario drugo vozilo dok je bio na dužnosti!

- Prošle godine je za vraćanje smrtne kazne bilo nešto više od polovine ispitanika, a danas je za to preko dve trećine anketiranih - upozorio je Janković, povodom 10. oktobra, Svetskog i evropskog dana borbe protiv smrtne kazne i Međunarodnog dana mentalnog zdravlja.

On je podsetio da je smrtna kazna u Srbiji poslednji put izvršena 14. februara 1992. godine, a konačno ukinuta 2002. godine, objavljeno je na sajtu Zaštitnika građana.

Janković, zamenik zaštitnika građana za prava lica lišena slobode, uveren je da smrtna kazna u Republici Srbiji nikada neće biti ponovo uvedena i da Srbija nikad više neće pogubiti nijedno ljudsko biće.

On je istakao da je Svetski i evropski dan borbe protiv smrtne kazne i Međunarodni dan mentalnog zdravlja, značajan datum u oblasti zaštite i unapređenja ljudskih prava, budući da podseća na važnost odbrane neprikosnovenosti ljudskog života i zaštite ljudskog dostojanstva.

- Na dan borbe protiv smrtne kazne, države, organizacije i ljudi širom sveta potvrđuju svoju opredeljenost za ukidanje smrtne kazne u zemljama u kojima ona još postoji i svoju odlučnost da ne dopuste njeno ponovno uvođenje tamo gde je ukinuta - napominje se u saopštenju Jankovića.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Пацифиста

    9. oktobar 2017 | 18:55

    Убице су СУРОВЕ, народ је реалан и искрен.

  • Dragana

    9. oktobar 2017 | 18:50

    Vratiti smrtnu kaznu , pod hitno !

  • nessa

    9. oktobar 2017 | 18:39

    napravite anketu pa cete videti da je normalan narod za smrtnu kaznu..podrska za smrtnu..nekim ljudima ne treba dozvoliti da zive zbog zlocina koji su uradili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA