≫ 

ŠTA PRODAVCI STAVLJAJU U ĆEVAPE KOJE KUPUJEMO: Ubace vinobran, koji je opasan, a evo šta "trpaju" u ostalo meso, posebno u piletinu!

 ≫ 

Dozvoljeni su aditivi, boje i enzimi iz tehnoloških razloga, ali, kako su naglasili u inpekciji, nijedan dodatak ne sme da se upotrebljava za prikrivanje neispravnih sirovina, odnosno loših tehnoloških postupaka ili prakse

Komentari

  • Sima

    12. oktobar 2017 | 18:50

    Meso kupljeno u poznatom lancu mesara nema ukus mesa vec ko da je guma i pumo je nekakve pene dok se sprema.Piletina je uvek mahom balava kao da si je uvaljao u sline i odvratnog mirisa,riba je trula i nema nikakav ukus,sardine su gorke kao da su potapane u nekakvo gorko sredstvo.A sve suhomestato je napravljeno od svog otpada koji se ne proda.Uopste mi nije namera da bilo koju firmu omalovazavam,ili iznosim neistine.Vec govorim da se zna i da se uvedu rigorozne kontrole,jer za nas standard uopste nista nije jeftino,da bi nas trovali.

  • Retrovizor

    12. oktobar 2017 | 09:06

    Samo je pazarski cevap ispravan i pravi . Nemoze da se pravi cevap od bili kojeg mesa pogotovo od svinjskog

  • Isko

    12. oktobar 2017 | 08:31

    Pre par godina odem kod Ma.... kupim rudu novosadske. Kad sam je načeo kući ona po obodu skroz zelena. Odem reklamiram. Posle nekog vremena opet prođem isto. I da, prelepljene deklaracije sa novim rokovima upotrebe na ribi. Odneseš kući ona pola trula u kesi kad se odmrzne. Sada izbegavam trovača, ali nisam siguran da ovi veliki rade dobro. Meso kupujem u manjim mesarama , jer oni ne uvoze. Uglavnom, ko plaća političarima reket, može i čoveka da ubije pa ništa. Ovi truju ceo narod, ali redovno plaćaju, pa koga briga?

  • Dusanka

    11. oktobar 2017 | 23:46

    @ Jeca Ti si vrlo drska i bezobrazna- nevaspitana osoba ! Ja te ne poznajem i nisam te nigde pomenula ,niti komentarisala .Izgleda da ti imas neki psihički problem ,te napadaš ljude ,uzmi nesto za smirenje .!Ja imam prava ,da komentariše rad inspekcije i izrazim svoj stav i mišljenje .Sta tebi tu smeta ?

  • Aca

    11. oktobar 2017 | 22:03

    Kada prolazim pored vitrine sa svežim mesom, ubrzam, širi se nesnosan smrad, kamufluran nekim osvezivacima. I to redovno. Meso smrdi kao da se raspada. Rec je o lancu čijih maloprodaja ima u svakom gradu.

  • Dusanka

    11. oktobar 2017 | 21:47

    @Srboljube To je prava istina sto si napisao !Posteni ljudi ne mogu da opstanu od lopova .A inspekcije samo jure poštene a lopovi rade sta hoce .Inspekcija radi za mito !

  • Dusanka

    11. oktobar 2017 | 21:41

    @jeca Ja svakako znam i čemu pričam ali nisam sigurna da ti znas !Licno sam kupila u prodavnici mleveno meso i dobila trovanje i zavrsila u bolnici od trovanja !Po izlasku iz bolnice sam trazila sanitarnog inspektora i rečeno mi je :ako je namirnica neispravna moram licno da odnesem uzorak - platim i tužim tu prodavnicu .Ako postoje inspekcije (kao sto pise dopis da inspekcije pronace u preradjevinama od mesa sve i svasta )kako je moguce da se sve to prodaje ,od koga se oni snabdevaju mesom !?Kako je moguce da prodavnica prodaje budjave sireva a ja sam kupila ,kako je moguce da prodaje neispravno meso i da ne postoje sluzbe gde mozes da tuzis ?!Kao sto vidis ,ne lupaj ! Ja sam napisala licno iskustvo .

    • 12. oktobar 2017 | 19:09

      CVeki

      @Dusanka

      Poštovana Dušanka,slažem se sa vama gotovo u svemu,ali me zbunjujete komentarom o "buđavim" sirevima.Nemojte samo reći da ste videli sireve Gorgonzola, Rokfor, Camembert sa "vidljivom buđi"-smejaće vam se poznavaoci sireva.

  • Srboljub

    11. oktobar 2017 | 20:41

    Inspektori su tu ne da kontrolišu šta jedemo nego da primaju platu na našu grbaču i zezaju one koji nisu tajkuni i kriminalci. Kada pošten mesar hoće da radi tajkuni mu pošalju inspekciju da ga zatvore a onda oni prodaju djubre a inspektori dobiju bonus i rade posao.

  • Nesa CZ

    11. oktobar 2017 | 18:33

    Kao prvo nisu svi isti...zato odvojite dobre i lose...jednostavno objavite spisak gresnika nemojte sve da generalizujete i stavljate u isti kos...IMA I TE KAKO POSTENIH U OVOM POSLU

    • 11. oktobar 2017 | 20:42

      Nesa CZ

      @Nesa CZ

      Voleo bih da mi bar jedan od ovo cetvoro sa negativnom ocenom objasni zasto...ili mislite da je u Srbiji sve crno...ili ste jednostavno veciti negativci...

    • 12. oktobar 2017 | 18:05

      Jeca

      @Nesa CZ

      Nije kod nas sve crno, ali mesari i trgovci ne zele da bacaju meso ( vecina ) kada mu istekne rok vec bi sve da prodaju. Tu nastaje problem. A dobavljaci su posebna prica...

  • VAN

    11. oktobar 2017 | 17:31

    Od belikih prerađivača mesa još niko nije kažnjen. Ova činjenica govori da sve inspekcije drže oni pod kontrolom a treba da je obratno.

  • xxx

    11. oktobar 2017 | 17:29

    Kazne????????!

  • Japi

    11. oktobar 2017 | 16:56

    Ljudi ovo je ozbiljno pitanje:sta onda da jedemo? Ako jedem voce i povrce,ono je takodje nakvarcano raznim pesticidima,a meso raznim koncentratima i smesama. Jako ozbiljno pitanje.

  • Malisa

    11. oktobar 2017 | 16:37

    Neka ta inspekcija dodje malo u svilajnac da vidi kakvo se meso prodaje , neznam dali bi ga kucici pojeli, curi voda iz mesa bre vec u vetrini kad ispeces 200g sniclu neznam da ti ostaje 50g.

  • VOTA

    11. oktobar 2017 | 16:19

    Vinobran se ne ubacuje u meso kao dosatak nego kad mesu istekne rok I dobije onu modru odvratnu boju cin ga vidis odmah bezis od njega,takvo meso mesari potope u rastvoren vinobran drze ga izvesno vreme oni znaju tacno koliko I kad ga izvade izloze izgleda da je sad stiglo sa klanja sveze ruzicaste boje.odmah se zaletis.Ako inspekcija tolerise male kolicine vinobrana znaci da saucestvuje u prevari potrosaca.koliko puta ga potapaju to niko nezna sigurno vise puta dok ne ode na dimljenje ili u preradjevine.

  • goranac

    11. oktobar 2017 | 16:18

    Mogu ja da Vam kazem,stavljaju sve osim mesa...pljeskavica i cevapi se prave i od mesa...pozzz

  • Zgb

    11. oktobar 2017 | 16:13

    Nisu oni krivi nego drzava koja to dozvoljava

  • Lalic

    11. oktobar 2017 | 16:04

    To inspekcijo! Kontrolisite ih sve koji rade sa mlevenim mesom,bez obzira da li proizvode ili peku.

  • Realno

    11. oktobar 2017 | 15:46

    Ovo mi lici na tretman prema kupcima pod geslom "za dobru svinju nema losih pomija"......

  • milan

    11. oktobar 2017 | 15:40

    Kada ce ozbiljan nivinar da napise tekst sta se u Srbiji radi sa mesom kojem je rok vazenja istekao

    • 11. oktobar 2017 | 22:39

      Ana

      @milan

      Pa bilo je sa sve snimkom, pa se čovek brže bolje pokajao i izjavio da je ,,bio ljut na gazdu,,. Poznata je mesara, 1kg parizer im je oko 200 din.

  • Dusanka

    11. oktobar 2017 | 15:35

    Ko u Srbiji kontrolise ispravnost hrane u prodavnicama ? Inspekcije ne rade - ne postoje !Prodaju se budjavi sirevi ,pokvareno meso ,istekli rokovi ,pogotovu u manjim mestima .Sada nema sanitarnih inspektora -ukinuti su !Propala zemlja a vlast nije briga sta narod jede !Zato i stavljaju sve i svasta u mesa i druge proizvode .

    • 11. oktobar 2017 | 16:31

      Jeca

      @Dusanka

      Ocigledno nemas pojma o cemu pricas, leci se!

  • Srbenda

    11. oktobar 2017 | 15:24

    A sto se ne bavi ovim neko sa iskustvom, inspektori su utvrdili siguran sam da jesu, cuo sam od radnika hiper marketa da primenjuju ovakve stvari, ali me buni jedno kako onda ocuvati meso u rashladnim vitrinama kad oni koji se ovime bave ne rade to dzabe, mozda treba izbaciti rashladne vitrine zakonom iz upotrebe za sirove namernice jer ocigledno ne mogu da izdrze ni 3 dana u njima ili zakonom obavezati proizvodjace da sirove proizvode tretiraju drugacije ako vec stvarno hoce da se resi problem, a ne kaznjavati ljude, jer vecina njih iz neznanja to radi...

    • 11. oktobar 2017 | 16:32

      Jeca

      @Srbenda

      Ne lupetaj, ne komentarisi ono sto ne razumes!

  • desko

    11. oktobar 2017 | 15:18

    Može im se!

  • Jeca

    11. oktobar 2017 | 15:00

    Vinobran ne sme da se dodaje u meso i proizvode od mesa! Nije mi jasno odakle vam podatak da sme da se dodaje u malim kolicinama. Sumpor-dioksid potice od crnog i belog luka, a ako ga ima vise od dozvoljenog nivoa odmah se posumnja na dodavanje vinobrana. Znaci ni mrvica vinobrana se ne sme ubaciti u meso ili bilo koji drugi proizvod od mesa. Ovo se odnosi I na sodu-bikarbonu! Veterinarka sam i znam sta pricam. Pozivate se na pravilnik koji proizvoljno tumacite.

    • 11. oktobar 2017 | 16:01

      Ognjen

      @Jeca

      Pa zašto onda u receptima za ćevape i pljeskavice kažu da se stavlja soda bikarbona?Znači struku niko ništa ne pita?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA