Novak Đokovic fondacija i Grad Novi Sad potpisali sporazum o saradnji

Ova ustanova deo je mreže predškolske ustanove Radosno detinjstvo, i trenutno je pohađa oko 297 mališana uzrasta od tri do šest i po godina

  • 1

Novak Đoković fondacija i Grad Novi Sad danas su potpisali sporazum o saradnji na projektu "Kulturom do lepšeg vrtića", u okviru koga će biti rekonstruisan vrtić Veverica.

Ova ustanova deo je mreže predškolske ustanove Radosno detinjstvo, i trenutno je pohađa oko 297 mališana uzrasta od tri do šest i po godina. Zahvaljujući donaciji fondacije od 4.9 miliona dinara biće zamenjena spoljna stolarija i izgrađena pristupna rampa za osobe sa invaliditetom.

Gorana Džudža Jakovljević, rukovodilac odeljenja za implementaciju programa i projekata Novak Đoković fondacije istakla je da je vrtić Veverica trenutno u stanju koje otežava rad vaspitačima i njihovim saradnicima, i smanjuje energetsku efikasnost.

- Spoljna stolarija vrtića nije zamenjena od izgradnje objekta, što se posebno oseća tokom zimskih meseci, kada temperatura padne. Izuzetno smo zadovoljni zbog potpisivanja ugovora i zajedničkog rada na ovom objektu. Verujemo da ćemo stvoriti bolje uslove za boravak dece predškolskog uzrasta, kao i bezbednije i zdravije okruženje - izjavila je Džudža Jakovljević.

Ona je iskoristila priliku da se zahvali partnerima iz Grada Novog Sada, PU Radosno detinjstvo i vrtića Veverica, i izrazila uverenje da će zbog njihove posvećenosti ovaj projekat biti završen u rekordnom roku. U okviru sporazuma o saradnji Grad će obezbediti sve administrativne uslove za početak radova - neophodne dozvole i saglasnost za adaptaciju. Ova vrsta podrške neophodna je kako bi projekat počeo i završio se u predviđenom roku.

Foto: Promo

- Grad Novi Sad se sa zadovoljstvom priključio pružanju pomoći i prikupljanju neophodne dokumentacije kako bi projekat "Kulturom do lepšeg vrtića" bio sproveden i kako bi najmlađi dobili jedno novo mesto adaptirano prema njihovim i potrebama vaspitača. Predškolske ustanove su od ključnog značaja za razvoj dece i drago nam je što postoje fondacije kao što je Novak Đoković kako bismo zajednički radili na podizanju standarda, poboljšanju uslova života i kreiranju većih šansi za obrazovanje u adekvatnim uslovima - izjavila je Lidija Tomaš, načelnica gradske uprave za obrazovanje

Mirjana Đurđev, direktorka PU Radosno detinjstvo zahvalila se fondaciji na nesebičnoj pomoći, trudu i vremenu za realizaciji predmetne donacije

- Želimo da se u ime PU Radosno detinjstvo zahvalimo fondaciji Novak Đoković koja će ovom donacijom pružiti sigurniji i bezbedniji boravak mališana u vrtiću uz omogućavanje kvalitetnijeg rada osoblja sa decom zbog boljih uslova u samom objektu - istakla je Đurđev.

Projekat "Kulturom do lepšeg vrtića" predložila je PU "Radosno detinjstvo"na konkursu Novak Đoković fondacije za 2015/ 2016. U toku je Konkurs za projekte za proširenje kapaciteta predškolskog obrazovanja, koje će fondacija realizovati u 2018. godini.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aki Ch

    14. oktobar 2017 | 05:43

    Bas sam ponosna na Noleta, bravo za njegovu fondaciju! Primer za ostale bogate i medijske licnosti iz nase zemlje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA