Dejanu je mašina odsekla ruku do lakta, a onda su doktori napravili čudo

Za cirkularom su skoro čitavog dana bili Dejanov sin i komšija ali je oko 20 sati nesrećni čovek odlučio da zameni sina. Dok je prilazio mašini sapleo se i direktno pao na sečivo cirkulara koje mu je odseklo ruku

  • 3

Dejan D. (46) iz niškog sela Jelašnica doživeo je sinoć stravičnu nesreću kada mu je tokom seče ogrevnog drveta, cirkular odsekao ruku do nadlaktice. Kako saznajemo, tragedija se dogodila oko 20.20 sati dok je nesrećni čovek sa sinom i komšijom pripremao ogrev za zimu.

Stojan iz Požarevca osvetio sina nakon 10 godina: Hladnokrvno ispalio metak u šefa gradilišta

- Za cirkularom su skoro čitavog dana bili Dejanov sin i komšija, ali je oko 20 sati nesrećni čovek odlučio da zameni sina. Dok je prilazio mašini sapleo se i direktno pao na sečivo cirkulara koje mu je odseklo ruku. Hitna pomoć je odmah intervenisala i teško povređenog čoveka prevezla do Kliničkog centra u Nišu, a medicinska ekipa je ponela sa njim i odsečeni ekstremitet – kažu naši sagovornici iz istrage.

Predrag Kovačević, direktor Klinike za plastičnu hirurgiju saopštio je da je urađena vrlo komplikovana operacija te da je povređeni čovek na odeljenju intenzivne nege.

- Radilo se o veoma zahtevnom operativnom zahvatu u kojem je učestvovao čitav tim lekara, ortoped koji je sastavljao odsečenu kost, vaskularni hirurg koji je povezivao krvne sudove i hirurzi plastičari. Operacija je protekla zadovoljavajuće ali je još rano davati prognoze u pogledu funkcionalnog oporavka ruke. U ovom trenutku pacijent nije životno ugrožen – kazao je Kovačević.

Portparol niške Policijske uprave Nataša Zorić Živanović je kazala da je Hitna pomoć obavestila policiju o ovom događaju te da je obavljen razgovor sa svedocima nesreće.

Daljinac baner

(D.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    21. oktobar 2017 | 17:20

    Zao mi coveka. Meni su tako obe noge sastavljali i eto sreca ili nesreca i dalje ih imam al sta mi to vredi kad sam jedva pokretan,bez posla,bez pomoci, bez icega. Na koja god vrata pokucas niko ti ne otvara pa zato i kazem sreca ili nesreca sto je operacija bila uspesna. Nedo bog nikome.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA