U Valjevu se uvode stroga pravila: Za istresanje posteljine ili stolnjaka kroz prozor, platićete papreno!

Ko ne bude poštovao vreme odmora ili bude istresao posteljinu i stolnjak kroz prozor biće kažnjen sa 10.000 dinara

  • 14

Gradsko veće usvojilo je odluku o opštim pravilima kućnog reda u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji Valjeva.

NOVE, BRUTALNE SAOBRAĆAJNE KAZNE: Nevezivanje pojasa 10.000, za alkohol -zatvor, uvedena i kazna za nasilničku vožnju

Ko ne bude poštovao vreme odmora ili bude istresao posteljinu i stolnjak kroz prozor biće kažnjen sa 10.000 dinara.

U toj odluci, između ostalog se navodi, da je vreme odmora radnim danima od 16 do 18 časova, kao i od 22 do 7 časova, te da su stanari dužni da u tom periodu poštuju kućni red i obezbede potpuni mir i tušinu u zgradi.

Za vreme odmora je zabranjena vika, trčanje, skakanje i igranje loptom i slični postupci koji prave buku u vreme odmora.

Takođe, u to vreme, oko stambenih zgrada, neće smeti da rade mašine za košenje trave, motorne testere i slično.

U slučaju porodičnih slavlja, stanari su dužni da postave obaveštenje na vidnom mestu u zgradi, da o tome obaveste stanare, a slavlje može da traje najduže do jedan sat posle ponoći.

Ovom odlukom se zabranjuje držanje i deponovanje stvari na terasama, lođama i balkonima koje narušavaju izgled zgrade, kao što su stari nameštaj, ogrevni predmet i slično.

Foto: Telegraf

Nije dozvoljeno kroz prozore, vrata, balkone i lođe bacati bilo kakve predmete, kućno smeće, ostatke hrane, prosipanje vode, tresti posteljinu i stoljnjake, kao i hraniti ptice, pse, mačke i druge životinje. Ko prekrši ovu odluku biće kažnjen sa 10.000 dinara.

Kako se navodi u saopštenju Grada Valjeva, ova odluka je izrađena u skladu sa Zakonom o stanovanju, kako bi se uredila opšta pravila kućnog reda u stambenim i prvi put u stambeno-poslovnim zgradama u Valjevu.

Krajnji cilj ove odluke je rešavanje mnogobrojnih problema i unapređenje uslova stanovanja građana.

Načelnik Odeljenja za imovinske poslove i oppštu upravu Darko Kostić je rekao da ova odluka ima više preventivnu ulogu nego represivnu, kao i da je usaglašena sa postojećim lokalnim odlukama.

Ovom odlukom je regulisan način održavanja i upotrebe zgrada i zemljišta, vremenu odmora, buci u vreme odmora, držanju kućnih ljubimaca, obavljanju privredne delatnosti u stambenoj zgradi, izvođenju građevinskih radova u zgradi, kapijama i ulazima u zgrade, zajedničkim prostorima, podrumskim prostorijama, tavanima, terasama, krovovima, držanju ogrevnog materijala, održavanju spoljnih delova zgrade, korišćenju i održavanju zemljišta oko zgrade, kao i obavezama i pravima u korišćenju zajedničkih instalacija, opreme i uređaja.

Konačnu reč po pitanju ove odluke daće odbornici Skupštine grada na sednici koja će biti održana 30. oktobra.

Daljinac

(S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimi *

    23. oktobar 2017 | 12:43

    Zašto da se ne hrane životinje, kako će da opstanu zimi?

  • Groficaofica

    23. oktobar 2017 | 10:03

    Sve drugo je reseno u ovoj zemlji ( kriminal,nezaposlenost,siromastvo,nasilhe,nepotizam,korupcija...) pa eto dodjose i stonjaci na red

  • xxx

    23. oktobar 2017 | 11:12

    Sjajno, da se uvede u svim gradovima hitno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA